Zalmcarpaccio met komkommer

0
436
Zalmcarpaccio met komkommer

Vandaag een lekker, makkelijk & snel gerecht: zalmcarpaccio met komkommer!

Serveer het als voorgerecht, bijgerecht, tussengerecht of gewoon als hapje: deze zalmcarpaccio staat binnen tien minuten op tafel! En dat is wel heel fijn met deze (soms extreme) temperaturen: vooral niet te lang in de keuken staan!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik dit gerecht voor het eerst maakte, maar hij staat hier nog regelmatig op tafel. Niet altijd zo netjes hoor…. Soms gewoon wat plakjes zalm, plakjes komkommer, de dressing en wat fijn gesneden bieslook (of dille). Lekker makkelijk, zeg maar…

Zalmcarpaccio met komkommer

Tja, wat valt er verder nog over te vertellen? Niet zo veel… Het is erg lekker & erg snel: een aanrader. De voorspellingen beloven weer een paar warme dagen dit weekend: ideaal om dit heerlijke gerechtje eens uit te proberen en te genieten van deze heerlijke smaken in de tuin (of lekker koel binnen 😉 ).

Ik blijf zelf lekker binnen hoor, met die extreme temperaturen. Samen met de honden, want die vinden dit weer écht helemaal niets. Ook al mogen ze de hele dag de tuin in, ze blijven liever binnen. Of ze gaan even in de tuin bij Alwin kijken (hij is wel een liefhebber van warm weer) en komen na nog geen vijf minuten weer terug, want binnen is het veel koeler! Daar ploffen ze neer en doen de rest van de dag niets meer… Het warme weer is niet voor iedereen een pretje… Ben jij veel buiten te vinden als het erg warm is (30 graden of hoger) of blijf je dan ook lekker binnen? Team binnen of buiten?!

Fijn weekend alvast!

Ben je gek op gerookte zalm? Probeer dan ook eens deze geweldige aspergesalade met zalm!

Zalmcarpaccio met komkommer

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd5 min
Totale tijd10 min
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Tags: komkommer, zalm
Porties: 4 porties

Ingrediënten

  • 300 gram Gerookte zalmfilet
  • 1 stuks Komkommer in blokjes
  • 10 gram BIeslook vers, fijn gesneden
  • 1 eetlepel Citroensap
  • 1 eetlepel Sesamolie
  • 1 eetlepel Sojasaus
  • Peper vers gemalen

Instructies

  • Meng in een schaaltje het citroensap met de sesamolie en sojasaus.
  • Snij de komkommer in blokjes en snij/hak de bieslook fijn.
  • Verdeel de zalm over vier borden en bestrooi met vers gemalen peper.
  • Verdeel de blokjes komkommer over de zalm, bestrooi met de bieslook en besprenkel met de dressing. Eet smakelijk!
    Zalmcarpaccio met komkommer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here