Go Back

Feta-courgetteschotel

Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd55 min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: Courgette, feta, ovenschotel

Ingrediënten

  • 2 stuks Courgette in stukjes
  • 800 gram Gepelde tomaten blik
  • 3 teentjes Knoflook fijn gesneden
  • 1 eetlepel Oregano gedroogd
  • 300 gram Feta
  • 30 gram Amandelschaafsel
  • 20 gram Peterselie fijn gehakt
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Verder nodig:

  • Ovenschaal

Instructies

  • Snij de courgette in stukjes. Pel de teentjes knoflook en snij ze fijn of in dunne plakjes. Hak de peterselie fijn.
  • Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak hierin de stukjes courgette rondom bruin. Voeg vervolgens de gesneden knoflook toe en bak nog ongeveer één minuut mee.
  • Voeg de tomaten (inclusief het vocht uit het blik) toe samen met de oregano & de fijngehakte peterselie, roer door en druk de tomaten met een spatel kapot. Laat het geheel ongeveer tien minuten op laag vuur zachtjes koken en breng op smaak met peper & zout.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
  • Schep het courgette-mengsel in de ingevette ovenschaal en verdeel de feta in ongeveer 6 stukken over het courgette-mengsel.
  • Druppel wat olijfolie over de stukken feta en bestrooi het geheel met het amandelschaafsel. Bak de feta-courgetteschotel ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de feta begint te kleuren.
  • Haal de schaal uit de oven, bestrooi eventueel met nog wat fijngehakte peterselie en serveer (bijvoorbeeld) met sla!
    Feta-courgetteschotel