Soep van aardperen
Recept afdrukken

Soep van aardperen

Een heerlijke aardperensoep met grotendeels aardperen, groentebouillon en wat knoflook, sjalotejes & tijm.
Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Lunch, Voorgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: aardperen
Porties: 4 porties

Ingrediƫnten

  • 500 gram Aardperen
  • 2 teentjes Knoflook gesnipperd
  • 3 stuks Sjalotjes gesnipperd
  • 1-2 takjes Tijm
  • 750 milliliter Groentebouillon
  • Peper
  • Zout

Verder nodig

  • Staafmixer
  • Fijne zeef

Instructies

  • Breng een pan met ruim water aan de kook.
  • Was de aardperen goed en snij de wat grotere exemplaren doormidden
    (aardperen van een centimeter of vijf kun je gewoon heel laten).
  • Kook de aardperen kort (ongeveer 2-3 minuten) in de pan water, giet af en laat uitlekken.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de aardperen
    (ongeveer vier minuten) om er extra smaak aan de geven. Draai ze
    regelmatig om.
  • Pel en snipper de teentjes knoflook en sjalotjes.
  • Verhit wat olijfolie in een grote (soep)pan en voeg knoflook, sjalotjes
    en de takjes tijm toe. Bak even en voeg vervolgens de groentebouillon
    toe. Breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de aardperen toe en laat de soep ongeveer tien minuten rustig koken.
  • Haal de takjes tijm uit de soep en pureer de soep met een staafmixer.
  • Zeef de soep door een fijne zeef, verwarm nog even, breng op smaak met peper & zout en wat extra tijm (de blaadjes).
    Eet smakelijk!
    Soep van aardperen