Go Back
–+ servings

Italiaans auberginepannetje

Een heerlijk Italiaans stoofpannetje met aubergine, tomaat & mozzarella. Heerlijk & prachtig!
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd40 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: aubergine, Italiaans, stoofpannetje
Porties: 4 pannetjes

Ingrediënten

  • 2 stuks Aubergine in plakken
  • 2 blikken Gepelde tomaten totaal 800 gram
  • 3 teentjes Knoflook geperst
  • 1-2 bollen Mozzarella in plakken/scheuren
  • 2 takjes Basilicum
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Verder nodig

  • 4 stuks Stoofpannetjes 10 centimeter
  • Staafmixer

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de pannetjes in met een beetje olijfolie.
  • Pel de teentjes knoflook en pers ze uit boven een pan (nog niet op het
    vuur). Voeg de gepelde tomaten toe en pureer het geheel met een
    staafmixer.
  • Breng de gepureerde tomaten aan de kook en kook in 8-10 minuten tot de helft in. Voeg peper & zout naar smaak toe.
  • Snij de aubergines ondertussen in plakken en bestrooi eventueel met wat
    zout. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes aubergine
    (eventueel in porties) goudbruin. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
  • Maak in de pannetjes lagen van aubergine en de tomatensaus. Dek het
    geheel af met een plak mozzarella en bestrooi deze met peper & zout.
  • Bak de auberginepannetjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Pluk de blaadjes basilicum van de takjes en bestrooi de pannetje met de blaadjes.
    Bon appetit!
    Italiaans auberginepannetje