Gebakken aardappels met chorizo
Recept afdrukken

Gebakken aardappels met chorizo

Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mediterraans, Spaans
Trefwoord: aardappels, chorizo
Porties: 4 porties

Ingrediƫnten

  • 800 gram Aardappels vastkokend
  • 225-250 gram Chorizo in stukjes
  • 1 handje Bladpeterselie
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Boen de aardappels schoon (je hoeft ze niet te schillen) en snij ze in blokjes van ongeveer twee centimeter.
  • Kook de blokjes aardappel ongeveer 7-10 minuten in water met wat zout. Giet af en laat uitlekken.
  • Snij ondertussen de chorizo in stukjes/blokjes en hak de bladpeterselie fijn.
  • Verhit een (hapjes)pan op middelhoog vuur en bak hier de stukjes chorizo
    een paar minuten in (boter of olie is niet nodig). Voeg de stukjes
    aardappel toe en bak nog ongeveer vijf minuten mee. Schep het geheel
    regelmatig om.
  • Voeg tot slot de gehakte bladpeterselie toe, roer het geheel goed door en breng op smaak met peper & zout.
    Eet smakelijk!
    Gebakken aardappels met chorizo