Hondenkoekjes met zalm
Recept afdrukken

Hondenkoekjes met zalm

Voorbereidingstijd12 min
Bereidingstijd40 min
Totale tijd52 min
Gang: Voor honden
Keuken: Hollands
Trefwoord: hondenkoekje
Porties: 40 koekjes

Ingrediënten

  • 1 blikje Zalm ongeveer 130 gram
  • 1 stuks Eieren
  • 50 gram Havermout misschien iets meer

Verder nodig:

  • Bakvorm ongeveer 19 x 13 cm
  • Bakpapier

Instructies

  • Doe de zalm uit het blikje in een vergiet/zeef, spoel even af (vanwege het extra zout) en laat uitlekken.
  • Doe de zalm met het ei en de havermout in een kom en meng het geheel tot een dikke pap die niet erg plakt. Ik heb dit gewoon met een vork gedaan. Plakt het geheel nog teveel, voeg dan een beetje havermout toe.
  • Laat het mengsel even staan zodat de havermout al het vocht kan opnemen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bekleed een kleine bakvorm met bakpapier.
  • Vul de bakvorm met het mengsel en verdeel gelijkmatig (druk glad) met je vork. Snijd alvast met een mes de koekjes voor.
  • Bak de koek in ongeveer 40 minuten gaar en net licht bruin.
  • Laat de koek afkoelen op een rooster en snij daarna de (voorgesneden) koekjes los. Bewaar de koekjes in de koelkast in een afsluitbaar bakje of zakje.
  • Laat je hond(en) niet te lang wachten, want deze koekjes zijn echt té lekker (aldus het testpanel).
    Zelfgemaakte hondenkoekjes