Recept afdrukken

Griekse yoghurt met geroosterde bulgur

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd25 min
Gang: Ontbijt
Keuken: Hollands, Zweeds
Trefwoord: Bulgur
Porties: 4 Porties

Ingrediƫnten

  • 500 gram Griekse yoghurt of kwark/yoghurt naar keuze
  • 75 gram Bulgur
  • 110 milliliter Water
  • 50 gram Ahornsiroop of honing
  • 1/2 theelepel Kaneel
  • 1 stuks Mango in stukjes
  • 40 gram Pure chocolade grof gehakt

Instructies

  • Breng het water aan de kook en doe het kokende water samen met de bulgur in een kommetje. Roer de bulgur een beetje los met een vork en laat het geheel ongeveer tien minuten staan. Roer daarna weer door met een vork en laat de bulgur wat uitlekken in een vergiet/zeef.
  • Snij de mango in stukjes en hak de pure chocolade grof (of fijner als je dat lekker vindt).
  • Verhit een koekenpan en giet de ahornsiroop erin. Voeg de bulgur en de kaneel toe en bak het, onder voortdurend roeren, op hoog vuur, totdat het geheel een gouden kleur krijgt en lekker krokant wordt. Dit proces duurt ongeveer 5-8 minuten.
  • Laat de bulgur iets afkoelen. Verdeel de Griekse yoghurt over vier schaaltjes en schep de geroosterde bulgur er op.
  • Verdeel vervolgens de mango over de vier schaaltjes en bestrooi het geheel met de stukjes pure chocolade. Smullen maar!
    Griekse yoghurt met geroosterde bulgur

Notities