Gebakken aardperen met verse kruiden
Recept afdrukken

Gebakken aardperen met verse kruiden

Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd30 min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: aardperen
Porties: 4 Porties

Ingrediƫnten

  • 500 gram Aardperen
  • Roomboter of olijfolie
  • 1 handje Peterselie fijn gehakt
  • 1 handje Bieslook fijn gehakt

Instructies

  • Was de aardperen goed en snij ze (ongeschild) in gelijke stukken. Hak de peterselie en de bieslook fijn.
  • Vul een pan met ruim water, voeg de stukken aardperen toe en breng het geheel langzaam (op middelhoog vuur) aan de kook. Giet de aardperen af, zodra het water kookt.
  • Verhit wat roomboter (of olijfolie) in een koekenpan en bak de aardperen op hoog vuur goudbruin & gaar. 
  • Voeg op het laatste moment de peterselie en bieslook toe, roer nog even goed door en verdeel het geheel over vier borden of zet een mooie schaal met de aardperen midden op tafel! Eet smakelijk!