Gebakken havermout
Recept afdrukken

Gebakken havermout

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd35 min
Gang: Ontbijt
Keuken: Hollands
Trefwoord: havermout, recept
Porties: 1 portie

Ingrediƫnten

  • 50 gram Havermout
  • 120 milliliter Melk maar drinkyoghurt kan ook prima
  • 1 stuks Banaan
  • 2 theelepels Rietsuiker of andere suiker, of honing
  • Kaneel naar smaak
  • Boter of olie om in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een klein schaaltje in. Je kunt eventueel ook wat bakpapier in het schaaltje frummelen en met een beetje water 'vastplakken'.
  • Prak de banaan fijn met een vork en doe dit vervolgens samen met de havermout, melk, suiker en kaneel (naar smaak) in een kom en roer dit goed door. Hierna kun je eventueel nog wat grof gehakte noten, chocolate-chips, kokos of andere toevoegingen aan het mengsel toevoegen. Nog even roeren en klaar!
  • Giet het mengsel over in het ingevette schaaltje en bak de havermout ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Zet de oven daarna meteen op de grill-stand en grill nog ongeveer 3-4 minuten voor een heerlijk krokant korstje! Dit laatste stapje is niet noodzakelijk, maar maakt het wel super lekker! Eet smakelijk!
    Gebakken havermout