Kruidnoten hondenkoekjes
Recept afdrukken

Kruidnoten voor honden

Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd55 min
Gang: Voor honden
Trefwoord: Honden

Ingrediënten

  • 230 gram Bloem of rijstebloem
  • 125 gram Pompoen gewicht na het snijden in blokjes
  • 100 milliliter Zonnebloemolie
  • 1 stuk Eieren
  • 1 eetlepel Kaneel
  • 1 theelepel Gemberpoeder
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat (of gebruik meerdere bakplaten).
  • Verwijder de schil van de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes. Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de blokjes pompoen een aantal minuten (meestal zo'n 15 minuten) totdat de blokjes zacht zijn. Zet de blokjes nét onder water zodat je zo min mogelijk vitaminen verliest.
  • Laat de pompoenblokjes uitlekken, een beetje afkoelen en pureer ze daarna met een staafmixer of prak ze fijn met een vork.
  • Meng de bloem met het gemberpoeder en de kaneel.
  • Meng het ei in een kom met de zonnebloemolie. Klop even met een garde tot een glad geheel. Voeg de pompoenpuree toe en roer goed door (dit gaat wat makkelijker met een lepel/spatel).
  • Voeg vervolgens, in delen, het bloem-mengsel toe en roer door totdat een soort vettige deegbal ontstaat. Is het mengsel te droog, voeg dan wat olie toe, is het te nat, voeg dan wat bloem toe. Het mengsel moet een beetje 'vettig' blijven, maar je moet er makkelijk balletjes van kunnen draaien.
  • Draai kleine balletjes van het geheel en leg ze op de bakplaat met bakpapier. De balletjes worden niet veel groter tijdens het bakken, dus veel tussenruimte is niet nodig (een beetje is wenselijk).
  • Bak de kruidnoten ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven (elke over is anders & de tijd is afhankelijk van hoe groot je de kruidnoten hebt gemaakt) en laat ze afkoelen op een rooster. Bewaar in een luchtdichte verpakking (ongeveer 3 dagen houdbaar), deel ze uit of vries ze in!