Go Back
–+ servings

Courgettesalade met broccolipesto

Voorbereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht, salade
Keuken: Hollands, Italiaans
Trefwoord: Broccoli, Courgette
Porties: 4

Ingrediënten

  • 2 stuks Courgette ongeveer 400 gram
  • 60 gram Rucola
  • 500 gram Broccoli gewicht nog aan stronk, dus in roosjes minder
  • 2 teentjes Knoflook
  • 50 gram Amandelen
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 100 milliliter Olijfolie extra vergine
  • Peper
  • Zout
  • Staafmixer

Instructies

  • Maak de broccoli schoon en verdeel hem in kleine roosjes. Zet een pan met water & zout op, breng aan de kook en kook de broccoli ongeveer twee minuten. Giet de broccoli af en doe in een grote kom of hoge (maat)beker.
  • Pel de teentjes knoflook en snij ze fijn, rasp de Parmezaanse kaas en hak de amandelen grof.
  • Voeg de knoflook, kaas & amandelen toe aan de broccoli en pureer het geheel (grof) met een staafmixer en voeg daarbij geleidelijk de olijfolie toe. Breng het geheel op smaak met peper & zout.
  • Maak de courgettes schoon, dep ze droog en snij in de lengte in flinterdunne plakken (bijvoorbeeld met een dunschiller).
  • Was de rucola, schud droog en snij grof. Meng de courgette en de rucola in een kom.
  • Voeg de broccolipesto toe en meng het geheel goed. Breng eventueel verder op smaak met peper & zout. Eet smakelijk!

Notities

Inspiratie: Foodies mei 2014.