Recept zoete aardappel
Recept afdrukken

Geroosterde zoete aardappel met ahornsiroop en pecannoten

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd1 uur 10 min
Totale tijd1 uur 25 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: zoete aardappel
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 1-1.2 kilo Zoete aardappel
  • 50 gram Boter of (kokos)olie
  • 30 milliliter Ahornsiroop
  • 40 gram Pecannoten grof gehakt
  • 10 gram Peterselie fijn gehakt, optioneel
  • Zeezout
  • Ronde (ovenbestendige) pan of ovenschotel ongeveer 22 centimeter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Smelt de boter in een pannetje en gebruik hiervan een klein beetje om de pan of ovenschaal mee in te vetten (of vet hem in met olie).
  • Schil de zoete aardappels en snij plakjes van ongeveer 2-3 millimeter met behulp van een keukenmachine, een mandoline of een scherp mes in combinatie met geduld.
    zoete aardappel
  • Leg de dunne schijfjes zoete aardappel in de ovenschaal. Begin met de buitenste rand, dan de middelste rand en vul het midden een beetje op.
  • Besprenkel het geheel met de rest van de gesmolten boter en de ahornsiroop en bestrooi met wat zeezout (naar smaak).
  • Bak de schijfjes zoete aardappel ongeveer 70 minuten in de voorverwarmde oven. De totale oventijd is een afhankelijk van hoe dik je de schijfjes hebt gemaakt (en je oven natuurlijk). Controleer daarom na 60 minuten even of alles nog goed gaat.
  • Hak ondertussen de pecannoten grof en snij/hak de peterselie fijn. Voeg de gehakte pecannoten de laatste tien minuten oventijd toe aan de zoete aardappels.
  • Haal de geroosterde zoete aardappels uit de oven, bestrooi met de peterselie en eventueel wat extra zeezout. Eet smakelijk!
    Zoete aardappel