Recept geitenkaassalade
Recept afdrukken

Geitenkaassalade met bacon

Voorbereidingstijd20 min
Totale tijd20 min
Gang: Hoofdgerecht, salade
Keuken: Hollands
Trefwoord: Bacon, geitenkaas
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 300 gram Gemengde sla
  • 180 gram Ontbijtspek of bacon plakjes
  • 150 gram Geitenkaas zacht, verbrokkeld
  • 200 gram Stokbrood Afbak-variant
  • 2 theelepels Grove mosterd
  • 2 eetlepels Honing
  • 4 eetlepels Olijfolie extra vergine
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Bakplaat & bakpapier

Instructies

  • Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van het afbak-stokbrood en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Breek/snij het stokbrood in stukjes, leg ze op de bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper & zout.
  • Bak de stukjes stokboord (croutons) goudbruin in de oven (volgens de aanwijzingen op de verpakking of iets korter: even in de gaten houden). Goudbruin = goed!
  • Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig en laat uitlekken op wat keukenpapier.
  • Meng de mosterd met de honing en voeg daarna vier eetlepels olijfolie extra vergine toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
  • Doe de (gewassen) gemengde sla in een grote schaal en meng dit met de honing-mosterd-dressing. Verdeel de sla eventueel over vier borden.
  • Verbrokkel de geitenkaas en strooi dit over de sla. Scheur de bacon in stukjes en verdeel samen met de croutons ook over de sla. Eet smakelijk!
    Geitenkaassalade met bacon