Go Back
–+ servings

Frietjes van knolselderij

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd40 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: Knolselderij
Porties: 4 porties

Ingrediënten

  • 2 stuks Knolselderij
  • 6 eetlepels Olijfolie
  • 1 eetlepel Gemalen komijnzaad
  • 2-3 eetlepels Peterselie fijn gehakt
  • 1 teentje Knoflook geperst
  • 1 theelepel Paprikapoeder optioneel
  • Peper
  • Zout
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat (of gebruik meerdere bakplaten als je de ruimte hebt).
  • Schil de knolselderij en snij de knol in de vorm van frietjes.
  • Zet een pan op het vuur met water & zout, breng aan de kook, voeg de 'frietjes' toe en kook ze ongeveer 3-4 minuten. Laat ze daarna goed uitlekken in een vergiet of dep ze droog met een schone (thee)doek. Hoe droger hoe beter!
  • Hak de peterselie fijn en pel & pers het teentje knoflook. Doe de peterselie samen met de knoflook, de olijfolie, komijnzaad & zeezout in een kom en roer de marinade goed door.
  • Meng de knolselderij frietjes met de marinade (dit gaat het best met je handen) en leg de frietjes op de met bakpapier beklede bakplaat.
    Frietjes van knolselderij
  • Bak de frietjes ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven en schep ze tussendoor een keer om. Sommige ovens hebben iets langer nodig om de frietjes ook knapperig te krijgen, dus kijk aan het einde van de baktijd even hoe ze er voor staan.
  • Serveer de frietjes eventueel met wat (zelfgemaakte) mayonaise of een andere dip.