woensdag, 21 augustus 2019
Home Recepten Witte chocolademousse met rood fruit

Witte chocolademousse met rood fruit

Witte chocolademousse met rood fruit: een heerlijke, zachte mousse. Niet te zoet en de witte chocolade niet te overheersend. Een flinke laag rood fruit er bovenop mét wat amandelschaafsel: genieten! En heb je geen vers fruit binnen handbereik, dan kun je altijd wat uit de diepvries pakken!

 Witte chocolademousse met rood fruit

Witte chocolademousse met rood fruit

Witte chocolademousse met rood fruit: een heerlijke zachte mousse met lekker vres & fris fruit.
Voorbereidingstijd25 min
1 uur
Totale tijd1 uur 25 min
Gang: Dessert
Keuken: Amerikaans
Tags: aardbeien, frambozen, mousse, witte chocolade
Porties: 4

Ingrediënten

  • 100 gram Witte chocolade
  • 150 milliliter Slagroom
  • 2 stuks Eieren alleen het eiwit
  • 25 gram Suiker
  • 200 gram Aardbeien
  • 150 gram Frambozen
  • 18 gram Amandelschaafsel

Instructies

  • Breek de witte chocolade in stukjes en smelt het, samen met 50 milliliter slagroom, au bain marie.
  • Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en voeg tijdens het kloppen
    langzaam de suiker toe. Klop totdat er mooie pieken ontstaan en je de
    kom boven je hoofd kunt houden zonder vies te worden…
  • Klop de rest van de slagroom lobbig en spatel dit door het witte
    chocolade-mengsel. Spatel vervolgens het eiwit luchtig door het
    witte-chocolade-mengsel.
  • Verdeel de mousse over vier glazen of schaaltjes en zet minstens één uur in de koelkast.
  • Pureer de frambozen & aardbeien (hou wat achter ter garnering) met
    een staafmixer. Haal de puree door een fijne zeef zodat de pitjes
    achterblijven in de zeef. Zet tot gebruik in de koelkast.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.
  • Pak de glazen/schaaltjes uit de koelkast, verdeel het rode fruit-sapje
    over de glazen, verdeel wat frambozen en/of aardbeien erover en bestrooi
    met het geroosterde amandelschaafsel.
    Smullen maar!
    Witte chocolademousse met rood fruit
Maaike
Mama van labradors. Ze begint haar dag graag met koffie en veel knuffels van Luna & Sunny. Kookboekenverzamelaar. Ze laat zich graag inspireren door de inhoud van de kookboeken en staat regelmatig in de keuken te koken en bakken. Jan van Haasteren fan. Legpuzzels maken doet ze graag. Wandelen. Met Alwin en de labradors.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Grote maten online shoppen

Grote maten online shoppen, het kan een flinke uitdaging zijn! In een fysieke winkel kun je (als je je daar comfortabel bij...

Abrikozentaart met amandelen

Mmmm, verse abrikozen: ik vind ze mooi én super lekker. Ze zien er zo lief (klein) uit met een zacht kleurtje....

Onze lieve Mac had pijn…

Onze lieve hond Mac had pijn... heel veel pijn... Pijn bij honden is een moeilijk onderwerp. Wanneer heeft een hond pijn? Hoe...

Ovenschotel met courgette & feta

Een heerlijke feta-courgetteschotel! Een ovenschotel vol met courgette, tomaten & feta. Met een beetje knoflook, oregano, peterselie & amandelschaafsel: helemaal goed....

Zalmcarpaccio met komkommer

Vandaag een lekker, makkelijk & snel gerecht: zalmcarpaccio met komkommer! Serveer het als voorgerecht, bijgerecht, tussengerecht of gewoon als...