Zo’n tien jaar geleden – toen het leven nog niet zo digitaal was als vandaag de dag – zijn wij begonnen met het uitzoeken van onze stambomen. Als uitgangspunt opa & oma (die van Alwin zie je hierboven, van Maaike hieronder) en hun ouders om zo verder te zoeken naar dé stamvader en al zijn andere nakomelingen.

Tien jaar geleden was dit nog niet zo makkelijk. Er was maar weinig digitaal en om écht meer te weten te komen, moest je naar de (gemeentelijke) archieven of kon je (soms) kopieën van aktes bestellen die je vervolgens zelf moest ontcijferen. Super leuk om te doen, maar ook zeer intensief & tijdrovend.

Tegenwoordig kun je heel veel aktes (en andere paperassen) online vinden. Nog niet altijd even makkelijk, maar juist dát speurwerk vinden we erg leuk! Ongeveer een half jaar geleden zijn we daarom weer wat actiever geworden met het uitzoeken van onze stamboom en hebben we de stambomen online gezet.

Naast het speurwerk is het ook superleuk om te ontdekken wie onze voorouders (of verre ooms & tantes, neven & nichten) precies waren. Wat voor werk deden ze, hoe leefden ze, hadden ze het zwaar, waren er nog bijzonderheden? Allemaal vragen die we proberen te beantwoorden en als we een verhaal ‘compleet’ (voor zover dat kan) hebben, delen we dat hier!

Stamboom

De stambomen beheren we op onze Mac met MacFamilyTree. Om de stamboom toegankelijk te maken voor anderen maken we gebruik van de software TNG. In het kader van de privacy wetgeving en eerdere ervaringen met publiceren van stamboomgegevens, zijn deze stambomen alleen toegankelijk na het verkrijgen van een account. Wel is er een actuele lijst van namen openbaar beschikbaar, kijk daarvoor hier.

Nieuwsgierig geworden of interesse in een account voor één van deze stambomen? Klik door naar de stamboom site van Giezen-Verbiest (Maaike) of van Schrooten-Binnendijk (Alwin)! Wil je meer informatie of gewoon een vraag stellen, laat dan hieronder een comment achter of stuur een berichtje!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here