Home Stamboom Stamboom - Onderzoek

Stamboom – Onderzoek

Zo’n tien jaar geleden – toen het leven nog niet zo digitaal was als vandaag de dag – zijn wij begonnen met het uitzoeken van onze stambomen. Als uitgangspunt opa & oma (die van Alwin zie je hierboven, van Maaike hieronder) en hun ouders om zo verder te zoeken naar dé stamvader en al zijn andere nakomelingen.

Tien jaar geleden was dit nog niet zo makkelijk. Er was maar weinig digitaal en om écht meer te weten te komen, moest je naar de (gemeentelijke) archieven of kon je (soms) kopieën van aktes bestellen die je vervolgens zelf moest ontcijferen. Super leuk om te doen, maar ook zeer intensief & tijdrovend.

Tegenwoordig kun je heel veel aktes (en andere paperassen) online vinden. Nog niet altijd even makkelijk, maar juist dát speurwerk vinden we erg leuk! Ongeveer een half jaar geleden zijn we daarom weer wat actiever geworden met het uitzoeken van onze stamboom en hebben we de stambomen online gezet.

Naast het speurwerk is het ook superleuk om te ontdekken wie onze voorouders (of verre ooms & tantes, neven & nichten) precies waren. Wat voor werk deden ze, hoe leefden ze, hadden ze het zwaar, waren er nog bijzonderheden? Allemaal vragen die we proberen te beantwoorden en als we een verhaal ‘compleet’ (voor zover dat kan) hebben, delen we dat hier!

Stamboom

De stambomen beheren we op onze Mac met MacFamilyTree. Om de stamboom toegankelijk te maken voor anderen maken we gebruik van de software TNG. In het kader van de privacy wetgeving en eerdere ervaringen met publiceren van stamboomgegevens, zijn deze stambomen alleen toegankelijk na het verkrijgen van een account. Wel is er een actuele lijst van namen openbaar beschikbaar, kijk daarvoor hier.

Nieuwsgierig geworden of interesse in een account voor één van deze stambomen? Klik door naar de stamboom site van Giezen-Verbiest (Maaike) of van Schrooten-Binnendijk (Alwin)! Wil je meer informatie of gewoon een vraag stellen, laat dan hieronder een comment achter of stuur een berichtje!


Alwin
Vader van twee Labradors, gadget fan en altijd bezig weer wat nieuws te ontdekken...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Notenburgers

Deze notenburgers passen perfect op een broodje! Prima alternatief voor een broodje hamburger: weer eens iets anders en minstens net zo lekker!

Geroosterde wortels met ricotta

Geroosterde wortels met ricotta… het klinkt wat eenvoudig. Lauwwarme salade met geroosterde wortels, klinkt dat al beter? Nee, ...

Hondenkoekjes met zalm

We hebben vorige week weer koekjes voor onze honden gebakken en deze hondenkoekjes met zalm vielen heel erg in de smaak bij...

Pieces of History legpuzzels

Ik heb afgelopen week de eerste gemaakt en ik weet zeker dat ik ze nu allemaal wil maken: de legpuzzels van Pieces...

Onze favoriete hondenmand

Wij hebben hier in huis al aardig wat hondenmanden en hondenkussens versleten... De één na de ander is gesneuveld door toedoen van...