woensdag, 21 augustus 2019
Home Recepten Soep van aardperen

Soep van aardperen

Weer een fijn recept met aardperen: soep van aardperen!

Een tijdje geleden aten we niet alleen gebakken aardperen met verse kruiden, maar vooraf ook soep van aardperen: het was een aardperen-dag. Een heerlijk licht soepje dat je prima als voorgerecht kunt serveren en als je nog wat aardperensoep over hebt, kun je er de volgende dag fijn mee lunchen.

Net als bij de gebakken aardperen, hoef je voor dit recept de aardperen niet te schillen en dat is fijn, scheelt toch wel wat tijd! Na het pureren van de soep, haal je alles door een fijne zeef, dus mochten er nog stukken schil achterblijven (dat was bij mij niet eens het geval), zeef je die er wel uit.

Soep van aardperen

Ook dit recept komt uit het boek Echt eten van Jonathan Karpathios (evenals de gebakken aardperen). Zoals je gisteren kon lezen ben ik alleen al vanwege de gave buitenkant fan van het boek, maar voordat ik iets over de inhoud vertel, vind ik het altijd wel fijn om eerst wat recepten uit te proberen.

Het kan natuurlijk een prachtig boek zijn, maar als de recepten niet kloppen of ze zijn niet echt naar mijn smaak, dan heeft het ook niet zoveel zin om alleen voor de mooie foto’s over een boek te schrijven (tenzij je heel graag naar mooie foto’s kijkt…). Twee recepten dus uit dit boek, allebei met aardpeer, allebei lekker! Ja, dit boek ga ik nog vaak gebruiken!

Soep van aardperen

Een heerlijke aardperensoep met grotendeels aardperen, groentebouillon en wat knoflook, sjalotejes & tijm.
Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Lunch, Voorgerecht
Keuken: Amerikaans
Tags: aardperen
Porties: 4 porties

Ingrediënten

  • 500 gram Aardperen
  • 2 teentjes Knoflook gesnipperd
  • 3 stuks Sjalotjes gesnipperd
  • 1-2 takjes Tijm
  • 750 milliliter Groentebouillon
  • Peper
  • Zout

Verder nodig

  • Staafmixer
  • Fijne zeef

Instructies

  • Breng een pan met ruim water aan de kook.
  • Was de aardperen goed en snij de wat grotere exemplaren doormidden
    (aardperen van een centimeter of vijf kun je gewoon heel laten).
  • Kook de aardperen kort (ongeveer 2-3 minuten) in de pan water, giet af en laat uitlekken.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de aardperen
    (ongeveer vier minuten) om er extra smaak aan de geven. Draai ze
    regelmatig om.
  • Pel en snipper de teentjes knoflook en sjalotjes.
  • Verhit wat olijfolie in een grote (soep)pan en voeg knoflook, sjalotjes
    en de takjes tijm toe. Bak even en voeg vervolgens de groentebouillon
    toe. Breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de aardperen toe en laat de soep ongeveer tien minuten rustig koken.
  • Haal de takjes tijm uit de soep en pureer de soep met een staafmixer.
  • Zeef de soep door een fijne zeef, verwarm nog even, breng op smaak met peper & zout en wat extra tijm (de blaadjes).
    Eet smakelijk!
    Soep van aardperen
Maaike
Mama van labradors. Ze begint haar dag graag met koffie en veel knuffels van Luna & Sunny. Kookboekenverzamelaar. Ze laat zich graag inspireren door de inhoud van de kookboeken en staat regelmatig in de keuken te koken en bakken. Jan van Haasteren fan. Legpuzzels maken doet ze graag. Wandelen. Met Alwin en de labradors.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Grote maten online shoppen

Grote maten online shoppen, het kan een flinke uitdaging zijn! In een fysieke winkel kun je (als je je daar comfortabel bij...

Abrikozentaart met amandelen

Mmmm, verse abrikozen: ik vind ze mooi én super lekker. Ze zien er zo lief (klein) uit met een zacht kleurtje....

Onze lieve Mac had pijn…

Onze lieve hond Mac had pijn... heel veel pijn... Pijn bij honden is een moeilijk onderwerp. Wanneer heeft een hond pijn? Hoe...

Ovenschotel met courgette & feta

Een heerlijke feta-courgetteschotel! Een ovenschotel vol met courgette, tomaten & feta. Met een beetje knoflook, oregano, peterselie & amandelschaafsel: helemaal goed....

Zalmcarpaccio met komkommer

Vandaag een lekker, makkelijk & snel gerecht: zalmcarpaccio met komkommer! Serveer het als voorgerecht, bijgerecht, tussengerecht of gewoon als...