Home Honden Sneeuwpret voor honden

Sneeuwpret voor honden

Sneeuw! Wat een feest! De wereld ziet er binnen een mum van tijd heel anders uit en -nog veel belangrijk voor honden- ruikt ook heel anders!

Na het eerste enthousiasme van Sunny (gek doen, springen, vrolijke dansjes), begon het gesnuffel: al die geuren! Luna laat haar enthousiasme wat minder merken. Zij begint buiten vrijwel meteen met snuffelen, nóg erger dan anders… Op zich niet erg, want door al dat gesnuffel hoeven wij niet lange stukken op de gladde straten te lopen.

Snoepjes zoeken in de sneeuw!

Toen het eergisteren weer een beetje droog was en er een dikke laag sneeuw lag, was het tijd om de tuin in te gaan. De hondjes liepen super vrolijk & tevreden rond en om ze wat ‘werk’ te geven, strooide ik wat snoepjes in het gras (bedekt met sneeuw). Terwijl Luna & Sunny druk aan het snuffelen waren, heb ik de stoep voor ons huis en de oprit deels schoongemaakt. Al die sneeuw heb ik op een bult in de achtertuin geschoven. Dé ideale plek om snoepjes in te zoeken!

Naast dat snoepjes zoeken hartstikke leuk & lekker is (het is de favoriete hobby van Luna), is het ook nog eens hartstikke goed voor honden. Het zorgt voor een mentale uitdaging, het vermindert stress én het is hartstikke goed voor het zelfvertrouwen van de hond!

sneeuw speurwerk honden

Snoepjes zoeken in zo’n grote berg sneeuw is best lastig! Na een tijdje snuffelen en ander sneeuwpret, gaan de hondjes weer naar binnen om op de warme bank een lekker dutje te doen. Wat een leven hé!?

Winter & sneeuw brengen natuurlijk niet alleen maar sneeuwpret met zich mee. Er zijn genoeg hondenrassen die niet zo goed tegen de kou & de sneeuw kunnen als onze labradors, maar zelfs voor deze sneeuwliefhebbers schuilen er gevaren. Lees daarom dit informatieve artikel ‘Honden in de winter‘ en let goed op je hond! Wil je wat meer weten over waarom honden zoveel snuffelen in de winter? Lees dan dit artikel: ‘Waarom je hond maar blijft snuffelen in de kou“.

Veel sneeuwpret!

Maaike
Mama van labradors. Ze begint haar dag graag met koffie en veel knuffels van Luna & Sunny. Kookboekenverzamelaar. Ze laat zich graag inspireren door de inhoud van de kookboeken en staat regelmatig in de keuken te koken en bakken. Jan van Haasteren fan. Legpuzzels maken doet ze graag. Wandelen. Met Alwin en de labradors.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Aspergesalade met zalm

Makkelijk, snel én lekker! Dat is deze aspergesalade met zalm. Als lunch of als makkelijke maaltijd. Een gekookt eitje erbij of wat...

De vele Facebook vrienden van Sunny

Nét tien maanden oud was hij, toen hij voor het eerst zijn achterpoot optilde en klungelig, zonder enig gevoel van richting, tegen...

Jan van Haasteren – ontbrekende stukjes

Ik ben dol op puzzelen en dan vooral de Jan van Haasteren puzzels! Eigenlijk ligt er altijd wel één op mijn 'puzzeltafel'....

Frambozencake met amandelcrumble

Een heerlijke, luchtige cake met verse frambozen én een amandelcrumble! De lente is begonnen! Het lijkt er buiten nog...

Heerlijke koekjes van Gary & George

Baking with Gary & George: peanut and white chocolate chip cookies! Het recept van deze heerlijke peanut and white...