Home Recepten Quiche met cherrytomaatjes en geitenkaas

Quiche met cherrytomaatjes en geitenkaas

Deze heerlijke quiche met cherrytomaatjes en geitenkaas hebben wij vorige week lekker in het zonnetje op zitten peuzelen. Gelukkig, het was ein-de-lijk niet meer zo vreselijk warm buiten (sorry, geen fan van dat warme, droge weer) en daardoor vond ik het ook prima om nog even wat zonnestralen mee te pakken tijdens het eten.

De komende week blijft het wat wisselvallig. Nog steeds droog, af en toe zon, maar vooral bewolkt. Niet écht zomerweer, maar prima weer om deze quiche te maken. Geen super zware vulling (geitenkaas, tomaatjes, pijnboompitten & tijm) én erg lekker.

Het allermooiste effect krijg je waarschijnlijk door een mix te gebruiken van gele, oranje en rode tomaten. Zo krijg je een fijne, kleurrijke taart samen met het groen van de tijm. Helaas verkoopt niet iedere winkel een assortiment aan tomaten, dus kun je prima rode cherrytomaatjes gebruiken, want lekker is het sowieso!

Mocht je nou, net als ik… de pijnboompitten aan het einde van de baktijd vergeten… dan kun je er ook voor kiezen om ze even in een droge koekenpan te roosteren en de quiche er mee te bestrooien op het moment dat hij uit de oven komt: net echt! 😉

Quiche met cherrytomaatjes en geitenkaas

Voorbereidingstijd35 min
Kooktijd25 min
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands, Italiaans
Tags: cherrytomaatjes, Quiche
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 stuks Quichevorm ongeveer 24 centimeter
  • Huishoudfolie
  • Voor de bodem
  • 180 gram Bloem
  • 100 gram Yoghurt ik heb volle gebruikt
  • 33 milliliter Olijfolie
  • 3 gram Bakpoeder
  • snufje Zout
  • Tijm gedroogd
  • Paneermeel
  • Voor de vulling
  • 600 gram Cherrytomaatjes
  • 250 gram Geitenkaas
  • 5 takjes Tijm vers
  • 30 gram Pijnboompitten
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Haal de geitenkaas alvast uit de koelkast zodat deze wat zachter kan worden.
  • Meng in een kom de bloem, yoghurt, olijfolie, het bakpoeder, een snufje zout en wat gedroogde tijm (naar smaak). Roer door en kneed daarna goed door met je handen tot een soepel deeg.
  • Vorm een bal van het deeg, wikkel het in huishoudfolie en leg een half uur in de koelkast.
  • Was ondertussen de cherrytomaatjes. Doe de geitenkaas in een kom en roer/klop (met een mixer) los. Breng op smaak met peper & zout en eventueel wat gedroogde of verse tijm. Was de tijm en pluk/rits de blaadjes van de takjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een quichevorm (of ovenschaal) in met een beetje olijfolie en bestrooi de vorm dun met paneermeel.
  • Leg het deeg voorzichtig in de vorm en bekleed de bodem en randen van de vorm met het deeg. Snij eventueel overtollig deeg weg.
  • Prik wat gaatjes in de bodem met een vork en bestrooi met nog een beetje paneermeel.
  • Verdeel nu het geitenkaas-mengsel gelijkmatig over de bodem. Als dit niet helemaal lukt (ligt ook een beetje aan de smeerbaarheid van het mengsel), kun je er voor kiezen om het geheel te verdelen door middel van huishoudfolie.
  • Verdeel de cherrytomaatjes over de geitenkaas, smeer ze in met wat olijfolie en bestrooi met wat zout en de verse tijm.
  • Bak de quiche ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi de quiche ongeveer tien minuten voor het einde van de baktijd met de pijnboompitten.

Maaike
Mama van labradors. Ze begint haar dag graag met koffie en veel knuffels van Luna & Sunny. Kookboekenverzamelaar. Ze laat zich graag inspireren door de inhoud van de kookboeken en staat regelmatig in de keuken te koken en bakken. Jan van Haasteren fan. Legpuzzels maken doet ze graag. Wandelen. Met Alwin en de labradors.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Aspergesalade met zalm

Makkelijk, snel én lekker! Dat is deze aspergesalade met zalm. Als lunch of als makkelijke maaltijd. Een gekookt eitje erbij of wat...

De vele Facebook vrienden van Sunny

Nét tien maanden oud was hij, toen hij voor het eerst zijn achterpoot optilde en klungelig, zonder enig gevoel van richting, tegen...

Jan van Haasteren – ontbrekende stukjes

Ik ben dol op puzzelen en dan vooral de Jan van Haasteren puzzels! Eigenlijk ligt er altijd wel één op mijn 'puzzeltafel'....

Frambozencake met amandelcrumble

Een heerlijke, luchtige cake met verse frambozen én een amandelcrumble! De lente is begonnen! Het lijkt er buiten nog...

Heerlijke koekjes van Gary & George

Baking with Gary & George: peanut and white chocolate chip cookies! Het recept van deze heerlijke peanut and white...