Quiche met cherrytomaatjes en geitenkaas

Recept quiche met cherrytomaten

Deze heerlijke quiche met cherrytomaatjes en geitenkaas hebben wij vorige week lekker in het zonnetje op zitten peuzelen. Gelukkig, het was ein-de-lijk niet meer zo vreselijk warm buiten (sorry, geen fan van dat warme, droge weer) en daardoor vond ik het ook prima om nog even wat zonnestralen mee te pakken tijdens het eten.

De komende week blijft het wat wisselvallig. Nog steeds droog, af en toe zon, maar vooral bewolkt. Niet écht zomerweer, maar prima weer om deze quiche te maken. Geen super zware vulling (geitenkaas, tomaatjes, pijnboompitten & tijm) én erg lekker.

Het allermooiste effect krijg je waarschijnlijk door een mix te gebruiken van gele, oranje en rode tomaten. Zo krijg je een fijne, kleurrijke taart samen met het groen van de tijm. Helaas verkoopt niet iedere winkel een assortiment aan tomaten, dus kun je prima rode cherrytomaatjes gebruiken, want lekker is het sowieso!

Mocht je nou, net als ik… de pijnboompitten aan het einde van de baktijd vergeten… dan kun je er ook voor kiezen om ze even in een droge koekenpan te roosteren en de quiche er mee te bestrooien op het moment dat hij uit de oven komt: net echt! 😉

Quiche met cherrytomaatjes en geitenkaas

Prep Time35 mins
Cook Time25 mins
Total Time1 hr
Course: Hoofdgerecht
Cuisine: Hollands, Italiaans
Tags: cherrytomaatjes, Quiche
Servings: 4 personen

Ingredients

  • 1 stuks Quichevorm ongeveer 24 centimeter
  • Huishoudfolie
  • Voor de bodem
  • 180 gram Bloem
  • 100 gram Yoghurt ik heb volle gebruikt
  • 33 milliliter Olijfolie
  • 3 gram Bakpoeder
  • snufje Zout
  • Tijm gedroogd
  • Paneermeel
  • Voor de vulling
  • 600 gram Cherrytomaatjes
  • 250 gram Geitenkaas
  • 5 takjes Tijm vers
  • 30 gram Pijnboompitten
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Instructions

  • Haal de geitenkaas alvast uit de koelkast zodat deze wat zachter kan worden.
  • Meng in een kom de bloem, yoghurt, olijfolie, het bakpoeder, een snufje zout en wat gedroogde tijm (naar smaak). Roer door en kneed daarna goed door met je handen tot een soepel deeg.
  • Vorm een bal van het deeg, wikkel het in huishoudfolie en leg een half uur in de koelkast.
  • Was ondertussen de cherrytomaatjes. Doe de geitenkaas in een kom en roer/klop (met een mixer) los. Breng op smaak met peper & zout en eventueel wat gedroogde of verse tijm. Was de tijm en pluk/rits de blaadjes van de takjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een quichevorm (of ovenschaal) in met een beetje olijfolie en bestrooi de vorm dun met paneermeel.
  • Leg het deeg voorzichtig in de vorm en bekleed de bodem en randen van de vorm met het deeg. Snij eventueel overtollig deeg weg.
  • Prik wat gaatjes in de bodem met een vork en bestrooi met nog een beetje paneermeel.
  • Verdeel nu het geitenkaas-mengsel gelijkmatig over de bodem. Als dit niet helemaal lukt (ligt ook een beetje aan de smeerbaarheid van het mengsel), kun je er voor kiezen om het geheel te verdelen door middel van huishoudfolie.
  • Verdeel de cherrytomaatjes over de geitenkaas, smeer ze in met wat olijfolie en bestrooi met wat zout en de verse tijm.
  • Bak de quiche ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi de quiche ongeveer tien minuten voor het einde van de baktijd met de pijnboompitten.

Related Post

Write a comment