Pompoentompouce met feta

0
100
Pompoentompouce met feta

Weer een heerlijk herfstgerecht: pompoentompouce met feta!

De herfst is echt begonnen… Regenachtige dagen, de bladeren op de grond & de dikke truien die weer uit de kast mogen. Het heeft iets, vind ik. We hebben afgelopen week alweer genoten van een kop warme chocolademelk (zó fijn als je koude handen hebt… én super lekker! ) en de herfstgerechten komen weer op tafel! Bijvoorbeeld  een pompoentompouce met feta: een feestje op tafel!

Pompoentompouce met feta

Dit ziet er toch leuk uit!? Wij vonden hem erg lekker en deze hartige tompouce is niet eens moeilijk om te maken. Het moeilijkste van alles is eigenlijk de pompoen in dunne schijven snijden. Een goed, scherp mes is daarbij echt geen overbodige luxe. Maar aan de andere kant: je hoeft de pompoen niet te schillen, dus dat scheelt weer een half uur hakken (altijd zo’n klus…).

De pompoen in de oven, ondertussen de feta verbrokkelen en mengen met wat olijfolie, fijn gehakte peterselie, peper & zout. Daarna nog even de tompouce ‘bouwen’ (naar eigen inzicht) en smullen maar!

Je kunt er ook voor kiezen om een grote, ronde pompoen te gebruiken. Wij vinden een flespompoen veel lekkerder, maar als je de voorkeur geeft aan een ander soort pompoen, kan dat natuurlijk ook. Je kunt dan één grote tompouce maken (super leuk als bijgerecht voor de kerst) of de grote plakken pompoen wat kleiner snijden en kleinere (individuele) tompoucen maken.

Pompoentompouce met feta

Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd40 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Tags: feta, pompoen
Porties: 4 Porties

Ingrediënten

  • 250 gram Flespompoen
  • 150 gram Feta verbrokkeld
  • 15 gram Peterselie fijn gehakt
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Verder nodig:

  • Bakplaat
  • Bakpapier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat (of meerder bakplaten).
  • Snij de pompoen in dunne plakken (ongeveer 0,5 centimeter dik), bestrijk ze met een klein beetje olijfolie en bestrooi ze met zout. Er hoeft echt maar een dun laagje olijfolie op, anders worden de pompoen plakken niet knapperig.
  • Leg de plakken pompoen op de bakplaat met bakpapier en dek ze af met een vel bevochtigd bakpapier (niet nat, maar nét vochtig). Bak de pompoen ongeveer 20 minuten in de oven. Als de pompoen nog niet krokant genoeg is (naar smaak), haal dan de laatste paar minuten het bevochtigde bakpapier weg.
  • Verbrokkel de feta & hak de peterselie fijn. Meng de feta met de peterselie, een scheutje olijfolie en wat peper & zout.
  • Pak een plak pompoen en leg er een laagje van het feta-mengsel op. Wissel de pompoen en de feta af. Maak hoge of lage pompoentompoucen. Eet smakelijk!
    Pompoentompouce met feta

Notities

Inspiratie: La Cucina Italiana.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here