Home Recepten Notenburgers

Notenburgers

Deze notenburgers passen perfect op een broodje! Prima alternatief voor een broodje hamburger: weer eens iets anders en minstens net zo lekker!

Maar deze notenburgers kun je ook ‘gewoon’ eten als vleesvervanger. Lekker met wat gegrilde groenten, aardappeltjes of deze super lekkere frietjes van knolselderij! Maar deze bulgursalade met tomaatjes gaat ook prima samen met de notenburgers.

Wij hebben ze wel gegeten op een broodje. Een notenbroodje met een berg sla en wat tomaatjes: Heer-lijk! Maar leef je uit hoor.. voeg wat uien toe, wat komkommer, ketchup, mayonaise, je kunt het zo gek niet bedenken!

Notenburger

Veel werk? Nee, hoor, valt best mee. Eigenlijk alleen wat mengen, burgers vormen, laten rusten (ondertussen kun je de rest van de maaltijd voorbereiden) en daarna nog even bakken. Klaar zijn je notenburgers!

De noten kunnen in de keukenmachine (je moet ze ff wat fijner malen), maar als je die niet hebt, doe je ze gewoon in een plastic zakje of je wikkelt ze in een (schone) theedoek en mept er een paar keer op met een deegroller of een koekenpan: et voilà! Wij hebben een keukenmachine, maar soms heb ik gewoon zin om me even uit te leven (dat slaan kan heel therapeutisch werken hoor…!) en pak ik de deegroller: net zo makkelijk!

Notenburgers

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
30 min
Totale tijd50 min
Gang: Bijgerecht
Tags: noten, notenburger, walnoten
Porties: 4 porties

Ingrediënten

  • 150 gram Noten Bijv. hazelnoten & walnoten
  • 75 gram Havermout
  • 50 gram Kaas geraspt, naar keuze
  • 1 stuks Eieren
  • 4 eetlepels Peterselie fijn gehakt
  • 3 eetlepels Bieslook fijn gehakt
  • 75-100 milliliter Water
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Maal de noten fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje
    en leef je uit met een deegroller. De noten hoeven niet helemaal
    fijngemalen te worden tot meel, er mogen nog 'stukjes' in blijven
    zitten.
    Notenburger
  • Hak de peterselie & bieslook fijn en rasp de kaas naar keuze (ik heb jonge kaas gebruikt).
  • Meng de gehakte noten met de havermout, geraspte kaas, het ei en voeg
    75-100 milliliter water toe (begin met 75 milliliter). Meng alles tot
    een samenhangend geheel. Is het geheel nog iets te droog, voeg dan de
    rest van het water toe.
  • Voeg vervolgens de fijn gehakte peterselie en bieslook toe en peper & zout naar smaak en roer goed door.
  • Vorm met je handen 4 grote (of 8 kleine) 'burgers' van het mengsel en leg
    op een bord. Laat de burgers ongeveer 30 minuten rusten zodat ze wat
    steviger worden.
  • Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de burgers in ongeveer zes tot acht minuten goudbruin & gaar.
  • Eet smakelijk! Lekker als vleesvervanger of op een broodje met sla & tomaat!
Maaike
Mama van labradors. Ze begint haar dag graag met koffie en veel knuffels van Luna & Sunny. Kookboekenverzamelaar. Ze laat zich graag inspireren door de inhoud van de kookboeken en staat regelmatig in de keuken te koken en bakken. Jan van Haasteren fan. Legpuzzels maken doet ze graag. Wandelen. Met Alwin en de labradors.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Notenburgers

Deze notenburgers passen perfect op een broodje! Prima alternatief voor een broodje hamburger: weer eens iets anders en minstens net zo lekker!

Geroosterde wortels met ricotta

Geroosterde wortels met ricotta… het klinkt wat eenvoudig. Lauwwarme salade met geroosterde wortels, klinkt dat al beter? Nee, ...

Hondenkoekjes met zalm

We hebben vorige week weer koekjes voor onze honden gebakken en deze hondenkoekjes met zalm vielen heel erg in de smaak bij...

Pieces of History legpuzzels

Ik heb afgelopen week de eerste gemaakt en ik weet zeker dat ik ze nu allemaal wil maken: de legpuzzels van Pieces...

Onze favoriete hondenmand

Wij hebben hier in huis al aardig wat hondenmanden en hondenkussens versleten... De één na de ander is gesneuveld door toedoen van...