Karnejus…ik had er, tot een tijd geleden, nog nooit van gehoord. Het is niet heel bijzonder, gewoon karnemelk met (vers geperst) sinaasappelsap, maar ik had het nog nooit gezien en nog nooit gedronken.

Tot ongeveer vijf jaar geleden. Samen met Alwin, zijn moeder & broer besloten we te gaan lunchen in het winkelcentrum vlakbij het verzorgingstehuis waar mijn schoonvader toen zat. We hadden niet veel keus, want er zit maar één eettentje, in dit geval de Délifrance. Prima! Alwin bestelde een karnejus en dát was mijn kennismaking met karnejus. Zowel met de naam als met de smaak.

Recept karnejus

Om heel eerlijk te zijn, vind ik karnemelk niet zo heel erg lekker. Als we het in huis hebben, is het over het algemeen voor de hond (ze zijn er dol op!). Niet voor mij. Vers geperst sinaasappelsap vind ik heerlijk en de combinatie, karnejus, is ook prima te doen. Het wordt niet mijn favoriete drankje, maar Alwin vindt het super lekker: ik maakte speciaal voor hem een kan vol!
En voor jullie natuurlijk! 😉 Het is eigenlijk geen recept te noemen & super easy, maar misschien heb jij ook nog nooit een glaasje karnjus gedronken en denk je nu: hé, dat ga ik eens proberen!

Dit verfrissende drankje is koud het aller lekkerst (vinden wij dan…). Zet de karnejus daarom nog even in de koelkast voor gebruik. De verhoudingen kun je natuurlijk altijd nog wat aanpassen. Hou je van zuur? Voeg dan wat extra karnemelk toe. Wil je een wat zoeter drankje? Voeg dan wat extra sinaasappelsap (koop lekkere zoete sinaasappels!) toe of (voor een wat frissere versie) voeg wat fijn gehakte munt toe aan de karnejus.

Follow my blog with Bloglovin

Karnejus

Voorbereidingstijd10 min
Totale tijd10 min
Gang: Drankjes
Keuken: Hollands
Tags: karnemelk, sinaasappelsap
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 milliliter Sinaasappelsap liefst vers geperst
  • 275 milliliter Karnemelk
  • Verse munt optioneel

Instructies

  • Pers de sinaasappels uit totdat je 500 milliliter vers sap hebt. Of nog makkelijker: pak een pak sinaasappelsap uit de koelkast en schenk 500 milliliter sap in een schaal... 😉
  • Meng de sinaasappelsap met de karnemelk en klop het goed door met een garde.
  • Zet koud in de koelkast tot gebruik. Je kunt er eventueel nog wat fijn gehakte munt doorheen roeren. Genieten maar!
    Recept karnejus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating
Please enter your comment!
Please enter your name here