woensdag, 23 oktober 2019
Home Recepten Italiaans auberginepannetje

Italiaans auberginepannetje

Zó lekker en ze ziet er zó schattig uit: een Italiaans auberginepannetje! Een ontzettend populair gerecht op onze vorige site, dus ook hier mag hij niet ontbreken. Voornamelijk ook omdat wij dit gewoon super lekker vinden!

Italiaans auberginepannetje

Tips:

  • Koop niet te grote (of liever gezegd: dikke) aubergines. De plakken moeten in de pannetjes passen, dus een aubergine van 10 centimeter of groter is niet zo handig…
  • Bij het originele recept worden twee bollen mozzarella (à 125 gram) gebruikt, maar wij vonden één bol voldoende. Vier plakken (voor elke pannetje één) kun je prima uit één bol halen, maar wil je wat meer mozzarella, gebruik dan gewoon twee bollen!
  • Vervang de helft van de aubergine door bijvoorbeeld courgette, plakken ui of ringen zoete puntpaprika.
  • Serveer met een royale salade (met tonijn) of wat flinters pecorino.
Bron: Xenox.

Italiaans auberginepannetje

Een heerlijk Italiaans stoofpannetje met aubergine, tomaat & mozzarella. Heerlijk & prachtig!
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd40 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Tags: aubergine, Italiaans, stoofpannetje
Porties: 4 pannetjes

Ingrediënten

  • 2 stuks Aubergine in plakken
  • 2 blikken Gepelde tomaten totaal 800 gram
  • 3 teentjes Knoflook geperst
  • 1-2 bollen Mozzarella in plakken/scheuren
  • 2 takjes Basilicum
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Verder nodig

  • 4 stuks Stoofpannetjes 10 centimeter
  • Staafmixer

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de pannetjes in met een beetje olijfolie.
  • Pel de teentjes knoflook en pers ze uit boven een pan (nog niet op het
    vuur). Voeg de gepelde tomaten toe en pureer het geheel met een
    staafmixer.
  • Breng de gepureerde tomaten aan de kook en kook in 8-10 minuten tot de helft in. Voeg peper & zout naar smaak toe.
  • Snij de aubergines ondertussen in plakken en bestrooi eventueel met wat
    zout. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes aubergine
    (eventueel in porties) goudbruin. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
  • Maak in de pannetjes lagen van aubergine en de tomatensaus. Dek het
    geheel af met een plak mozzarella en bestrooi deze met peper & zout.
  • Bak de auberginepannetjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Pluk de blaadjes basilicum van de takjes en bestrooi de pannetje met de blaadjes.
    Bon appetit!
    Italiaans auberginepannetje
Maaike
Mama van labradors. Ze begint haar dag graag met koffie en veel knuffels van Luna & Sunny. Kookboekenverzamelaar. Ze laat zich graag inspireren door de inhoud van de kookboeken en staat regelmatig in de keuken te koken en bakken. Jan van Haasteren fan. Legpuzzels maken doet ze graag. Wandelen. Met Alwin en de labradors.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Mac ’n Cheese van Matt Preston

Deze heerlijke Mac ‘n Cheese maakte ik zes jaar geleden het eerst voor Alwin, speciaal voor zijn verjaardag. Want op je...

Grote maten online shoppen

Grote maten online shoppen, het kan een flinke uitdaging zijn! In een fysieke winkel kun je (als je je daar comfortabel bij...

Abrikozentaart met amandelen

Mmmm, verse abrikozen: ik vind ze mooi én super lekker. Ze zien er zo lief (klein) uit met een zacht kleurtje....

Onze lieve Mac had pijn…

Onze lieve hond Mac had pijn... heel veel pijn... Pijn bij honden is een moeilijk onderwerp. Wanneer heeft een hond pijn? Hoe...

Ovenschotel met courgette & feta

Een heerlijke feta-courgetteschotel! Een ovenschotel vol met courgette, tomaten & feta. Met een beetje knoflook, oregano, peterselie & amandelschaafsel: helemaal goed....