Zó lekker en ze ziet er zó schattig uit: een Italiaans auberginepannetje! Een ontzettend populair gerecht op onze vorige site, dus ook hier mag hij niet ontbreken. Voornamelijk ook omdat wij dit gewoon super lekker vinden!

Tips:
- Koop niet te grote (of liever gezegd: dikke) aubergines. De plakken moeten in de pannetjes passen, dus een aubergine van 10 centimeter of groter is niet zo handig…
- Bij het originele recept worden twee bollen mozzarella (à 125 gram) gebruikt, maar wij vonden één bol voldoende. Vier plakken (voor elke pannetje één) kun je prima uit één bol halen, maar wil je wat meer mozzarella, gebruik dan gewoon twee bollen!
- Vervang de helft van de aubergine door bijvoorbeeld courgette, plakken ui of ringen zoete puntpaprika.
- Serveer met een royale salade (met tonijn) of wat flinters pecorino.
Bron: Xenox.
Italiaans auberginepannetje
Een heerlijk Italiaans stoofpannetje met aubergine, tomaat & mozzarella. Heerlijk & prachtig!
Porties: 4 pannetjes
Ingrediënten
- 2 stuks Aubergine in plakken
- 2 blikken Gepelde tomaten totaal 800 gram
- 3 teentjes Knoflook geperst
- 1-2 bollen Mozzarella in plakken/scheuren
- 2 takjes Basilicum
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Verder nodig
- 4 stuks Stoofpannetjes 10 centimeter
- Staafmixer
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de pannetjes in met een beetje olijfolie.
- Pel de teentjes knoflook en pers ze uit boven een pan (nog niet op het
vuur). Voeg de gepelde tomaten toe en pureer het geheel met een
staafmixer. - Breng de gepureerde tomaten aan de kook en kook in 8-10 minuten tot de helft in. Voeg peper & zout naar smaak toe.
- Snij de aubergines ondertussen in plakken en bestrooi eventueel met wat
zout. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes aubergine
(eventueel in porties) goudbruin. Laat uitlekken op wat keukenpapier. - Maak in de pannetjes lagen van aubergine en de tomatensaus. Dek het
geheel af met een plak mozzarella en bestrooi deze met peper & zout. - Bak de auberginepannetjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
- Pluk de blaadjes basilicum van de takjes en bestrooi de pannetje met de blaadjes.
Bon appetit!