We hebben vorige week weer koekjes voor onze honden gebakken en deze hondenkoekjes met zalm vielen heel erg in de smaak bij Luna & Sunny! Heel, heel erg!

Nou is Luna niet zo kieskeurig. Ze lust ongeveer alles. Sunny niet. Absoluut niet. Zelfs kauwbotten (die speciaal voor honden gemaakt worden) vindt hij vaak niet zo lekker. Er zijn er maar een paar die hij echt lekker vindt. Groente en fruit is hij geen fan van (behalve sperziebonen) en voor brood of rijst komt hij ook zijn mandje niet uit. Vlees. Dat is zijn favoriet.

Tijdens het bakken van deze hondenkoekjes met zalm, kwamen Luna & Sunny al nieuwsgierig in de keuken kijken. Als je een blikje zalm opentrekt, heb je er ineens twee beste vrienden bij! De koek(jes) is heel makkelijk om te maken, dus binnen no time stond de schaal in de oven. En dat ruik je! Er stond regelmatig een hondje voor de oven: neus in de lucht en maar snuffelen!

Hondenkoekjes met zalm

Zie dat mooie koppie van Luna dan! Ze moest nog even wachten, sowieso omdat de koekjes nog even tijd nodig hadden om af te koelen en er moest zo nodig weer een foto gemaakt worden: zucht… Alwin dacht even dat de foto is gefotoshopt, maar dat koekje ligt daar toch echt voor haar neus: knappe Luna! Daarna mocht ze eindelijk proeven. Mijn vingers werden er bij afgelikt en de grond werd helemaal afgezocht naar de kruimels die daar eventueel lagen. Luna is blij!

Homemade hondenkoekjes met zalm

Nu Sunny natuurlijk nog, de kieskeurige van de twee. Heel even ruiken en hap, slik, weg. Meestal houdt Sunny een soort van wijnproeverij met nieuwe dingen: eerst ruiken, op de grond leggen, verplaatsen, in de bek nemen, weer op de grond leggen, stukje afbijten, dat weer in de bek, weer op de grond leggen etc. Maar dit koekje ging gewoon, hop, naar binnen. Ook de tweede ging er in als koek! Sunny is blij!

Dit succesvolle recept komt uit het geweldige boek Home Baked van Yvette van Boven. Helemaal achterin zit het hoofdstuk ‘Do not forget the dog‘. Alleen daarom is het al één van mijn favoriete kookboeken, maar ook vanwege de super fijne mensen-recepten. Yvette bakte deze hondenkoekjes met zalm toentertijd voor Marie en gaat dit nu vast en zeker ook voor Hughie doen.

Hondenkoekjes met zalm

Voorbereidingstijd12 min
Bereidingstijd40 min
Totale tijd52 min
Gang: Voor honden
Keuken: Hollands
Tags: hondenkoekje
Porties: 40 koekjes

Ingrediënten

 • 1 blikje Zalm ongeveer 130 gram
 • 1 stuks Eieren
 • 50 gram Havermout misschien iets meer

Verder nodig:

 • Bakvorm ongeveer 19 x 13 cm
 • Bakpapier

Instructies

 • Doe de zalm uit het blikje in een vergiet/zeef, spoel even af (vanwege het extra zout) en laat uitlekken.
 • Doe de zalm met het ei en de havermout in een kom en meng het geheel tot een dikke pap die niet erg plakt. Ik heb dit gewoon met een vork gedaan. Plakt het geheel nog teveel, voeg dan een beetje havermout toe.
 • Laat het mengsel even staan zodat de havermout al het vocht kan opnemen.
 • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bekleed een kleine bakvorm met bakpapier.
 • Vul de bakvorm met het mengsel en verdeel gelijkmatig (druk glad) met je vork. Snijd alvast met een mes de koekjes voor.
 • Bak de koek in ongeveer 40 minuten gaar en net licht bruin.
 • Laat de koek afkoelen op een rooster en snij daarna de (voorgesneden) koekjes los. Bewaar de koekjes in de koelkast in een afsluitbaar bakje of zakje.
 • Laat je hond(en) niet te lang wachten, want deze koekjes zijn echt té lekker (aldus het testpanel).
  Zelfgemaakte hondenkoekjes

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating
Please enter your comment!
Please enter your name here