Heerlijke koekjes van Gary & George

0
637
Peanut and white chocolate chip cookies

Baking with Gary & George: peanut and white chocolate chip cookies!

Het recept van deze heerlijke peanut and white chocolate chip cookies komt uit het boek Your place or mine? van Gary Mehigan & George Calombaris van Masterchef Australia. Ik ben groot fan! Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen van Masterchef Australia op televisie te zien is. Geweldig vind ik het! Eigenlijk vind ik gewoon alles leuk: de sfeer, de kandidaten, de gerechten, de ingrediënten, de gasten, de opdrachten, de uitjes en natuurlijk Matt, Gary & George.

Als ik ze, zo tussen de seizoenen door, heel erg mis, dan heb ik gelukkig een aantal boeken in de kast van Matt, Gary & George & daar ben ik erg blij mee!

Peanut and white chocolate chip cookies

Het boek is helaas niet in Nederland te verkrijgen, maar toen mijn ontzettend lieve vriend (ja, écht!) een pakketje uit Australië liet komen, zaten daar ook boeken van Gary & George bij: zo gaaf & zo lief! Het is een prachtig boek vol met verhalen, illustraties, uiteraard recepten, leuke weetjes & handige tips. Het boek is niet ingedeeld per type gerecht, maar op ingrediënt. Dit recept komt uit het hoofdstuk ‘flour‘.

Zo simpel… maar o zo verslavend! Neem een kom, een mixer, een spatel, een bakplaat en een oven (en natuurlijk de ingrediënten) en je tovert binnen no time ontzettend lekkere koekjes uit de oven. Van die koekjes waar je gewoon simpelweg niet van af kunt blijven. Maar goed, daar was ik voor gewaarschuwd, want Gary & George schrijven bij het recept: Remove the cookies from the oven and leave te cool on the tray, if you have the willpower! Die willpower had ik dus niet….

Peanut and white chocolate chip cookies

Everyone needs a nice cookie dough recipe that is gooey, totally irresistible and easy to keep in the fridge for those little moments when you get the munchies. Pop the oven on, plonk a few tablespoonfuls of dough onto a baking tray and bake – gee you’re good! Gary & George

Peanut and white chocolate chip cookies

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd12 min
Totale tijd27 min
Gang: Koekjes, Snack
Keuken: Amerikaans, Australisch
Tags: Cookie
Porties: 35 cookies

Ingrediënten

  • 120 gram Roomboter
  • 120 gram Kristalsuiker
  • 120 gram Licht bruine basterdsuiker
  • 1 stuks Eieren
  • 220 gram Bloem
  • 5 gram Bakpoeder
  • 120 gram Witte chocolade druppels
  • 100 gram Pinda’s gezouten & geroosterd
  • Bakplaat & bakpapier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Doe de roomboter samen met de kristalsuiker en de licht bruine basterdsuiker in een kom en mix het geheel met een handmixer tot een licht & zacht geheel.
  • Voeg het ei toe en mix het er goed doorheen totdat er weer een zacht geheel ontstaat.
  • Voeg de bloem, het bakpoeder, de witte chocolade druppels en de pinda’s toe en roer het geheel goed door met een spatel of een lepel.
  • Haal het deeg uit de kom en kneed het nog eens (ongeveer) 30 seconden met je handen zodat je zeker weet dat alle druppels & pinda’s goed in het deeg zijn opgenomen.
  • Rol ongeveer 35-40 balletjes van twee centimeter van het deeg, druk de balletjes een beetje plat en leg ze op de bakplaat met bakpapier met ongeveer 2-3 centimeter tussenruimte.
  • Bak de koekjes ongeveer 10-14 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Smullen maar! Je kunt de koekjes ongeveer 2-3 dagen bewaren in een luchtdichte verpakking.
    Peanut and white chocolate chip cookies

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here