Home Recepten Griekse yoghurt met geroosterde bulgur

Griekse yoghurt met geroosterde bulgur

Een heerlijk ontbijt: Griekse yoghurt met geroosterde bulgur & mango! Dit ontbijtje is niet heel moeilijk om te maken, zeker niet als je nog wat (gekookte) bulgur over hebt van de avond ervoor (of stiekem teveel hebt gemaakt)!

Maar voordat dit schaaltje heerlijkheid bij ons op tafel stond…. Het was niet makkelijk….Het recept komt namelijk uit het kookboek Ons eten – natuurlijk! van Ikea. We zijn dus, voordat dit super lekkere ontbijtje op tafel kwam, eerst naar Ikea geweest….

Liefde & haat

Ik heb een haat/liefde-verhouding met ‘de Ikea’. Ik vind het een geweldige winkel, met geweldige ideeën (vooral om kleine ruimtes goed te benutten) en ga ook eigenlijk nooit met lege handen naar huis: liefde! Alleen die drukte…. bah… daar hou ik niet van. We gaan sowieso al niet op de dagen dat er op de snelweg een file staat puur vanwege bezoekers van Ikea. Nee, ik ga niet in de file staan om meubeltjes te kijken. Dan maar niet….

Griekse yoghurt met geroosterde bulgur en mango

We proberen dus op dagen/tijdstippen te gaan wanneer het iets rustiger is. Maar dat is lastig en soms pakt dit niet zo goed uit. Als het druk is, kun je nergens bij, niemand lijkt door te lopen en de winkel staat vol wagentjes met uitstekende vloerkleden, stokken of planken. Zigzaggend door de Ikea, hopen dat je geen kleine mensjes raakt én dat je nog wat van de producten te zien krijgt. Niet mijn ding.

Maar is het wat rustiger, dan lijken nóg meer mensen er een echt uitje van te maken. De kleine mensjes mogen hun gang gaan en spelen verstoppertje of tikkertje (of zijn gewoon vervelend….). En daar kom jij aan met je wagentje… boem! Tja… Klein mensje op de grond. Oeps… En nee hoor, er komt geen ‘sorry’ van dat rennende kleine mensje. Je krijgt een boze blik, want nu zijn ze ‘getikt’ (of waren ze dat al….) of hebben ze niet genoeg tijd om zich te verstoppen.

En dan heb je nog de ‘hele familie- uitjes’. Pa & ma, opa & oma op de achterbank en minstens vier kinderen in de kofferbak: hup naar ‘de Ikea’. Ze nemen voor de zekerheid alvast drie karretjes mee, want ze gaan flink inslaan. En dan zien ze iets ‘handigs’. Handig, maar toch ook wel weer duur. Ze gaan overleggen. Midden in het gangpad. Naast die drie karretjes. Met z’n allen. En de kinderen rennen er omheen. Je kunt niet linksom en niet rechtsom en omdat ze allemaal door elkaar heen staan te praten, horen ze je ook niet….

Afijn, een haat/liefde-verhouding. Maar als ik dan zo’n leuk kookboek tegenkom, is (bijna) alles weer goed. Dan gaan we weer lekker naar huis, de keuken in en genieten van heerlijke gerechten!

Griekse yoghurt met geroosterde bulgur

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd25 min
Gang: Ontbijt
Keuken: Hollands, Zweeds
Tags: Bulgur
Porties: 4 Porties

Ingrediënten

  • 500 gram Griekse yoghurt of kwark/yoghurt naar keuze
  • 75 gram Bulgur
  • 110 milliliter Water
  • 50 gram Ahornsiroop of honing
  • 1/2 theelepel Kaneel
  • 1 stuks Mango in stukjes
  • 40 gram Pure chocolade grof gehakt

Instructies

  • Breng het water aan de kook en doe het kokende water samen met de bulgur in een kommetje. Roer de bulgur een beetje los met een vork en laat het geheel ongeveer tien minuten staan. Roer daarna weer door met een vork en laat de bulgur wat uitlekken in een vergiet/zeef.
  • Snij de mango in stukjes en hak de pure chocolade grof (of fijner als je dat lekker vindt).
  • Verhit een koekenpan en giet de ahornsiroop erin. Voeg de bulgur en de kaneel toe en bak het, onder voortdurend roeren, op hoog vuur, totdat het geheel een gouden kleur krijgt en lekker krokant wordt. Dit proces duurt ongeveer 5-8 minuten.
  • Laat de bulgur iets afkoelen. Verdeel de Griekse yoghurt over vier schaaltjes en schep de geroosterde bulgur er op.
  • Verdeel vervolgens de mango over de vier schaaltjes en bestrooi het geheel met de stukjes pure chocolade. Smullen maar!
    Griekse yoghurt met geroosterde bulgur
Maaike
Mama van labradors. Ze begint haar dag graag met koffie en veel knuffels van Luna & Sunny. Kookboekenverzamelaar. Ze laat zich graag inspireren door de inhoud van de kookboeken en staat regelmatig in de keuken te koken en bakken. Jan van Haasteren fan. Legpuzzels maken doet ze graag. Wandelen. Met Alwin en de labradors.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Geroosterde wortels met ricotta

Geroosterde wortels met ricotta… het klinkt wat eenvoudig. Lauwwarme salade met geroosterde wortels, klinkt dat al beter? Nee, ...

Hondenkoekjes met zalm

We hebben vorige week weer koekjes voor onze honden gebakken en deze hondenkoekjes met zalm vielen heel erg in de smaak bij...

Pieces of History legpuzzels

Ik heb afgelopen week de eerste gemaakt en ik weet zeker dat ik ze nu allemaal wil maken: de legpuzzels van Pieces...

Onze favoriete hondenmand

Wij hebben hier in huis al aardig wat hondenmanden en hondenkussens versleten... De één na de ander is gesneuveld door toedoen van...

Gestoomde taugé & courgette met pijnboompitten

Afgelopen week stond in het teken van snelle, makkelijke maaltijden. Niet teveel moeite, maar toch lekker & gezond eten. Alwin was net...