Home Recepten Gestoomde taugé & courgette met pijnboompitten

Gestoomde taugé & courgette met pijnboompitten

Afgelopen week stond in het teken van snelle, makkelijke maaltijden. Niet teveel moeite, maar toch lekker & gezond eten. Alwin was net herstellende van een flinke verkoudheid en ik had/heb hem overgenomen. Daar zaten we samen: snotverkouden… Geen zin om te koken, maar een warme maaltijd was wel wenselijk, zeker omdat het buiten ineens weer een stuk kouder werd.

Dit is er één: een snelle, makkelijke, warme maaltijd. Nou ja, niet helemaal een maaltijd (we noemen het een bijgerecht….), maar met een snel stukje vlees of vis en wat rijst of quinoa ofzo, staat er een verrukkelijke maaltijd op tafel: gestoomde taugé & courgette met pijnboompitten!

Gestoomde taugé & courgette met pijnboompitten

Gestoomde groenten

Het stomen van groenten heeft zo zijn voordelen. Ten eerste de smaak. Ik vind gestoomde groenten veel smaakvoller dan gekookte groente. Broccoli bijvoorbeeld: veel meer smaak als je de roosjes stoomt in plaats van kookt. Daarnaast schijnen de vitaminen in de groenten beter bewaard te blijven bij het stomen: altijd goed toch?
Een stoommandje kun je in allerlei soorten & maten kopen en bijvoorbeeld de bamboe-soort is helemaal niet duur (onder de 10 euro bij de toko). Heb je geen stoommandje? Gebruik dan een grote pan (bijvoorbeeld een pasta pan), een stalen vergiet of zeef en zorg ervoor dat de deksel nog goed sluitend op de pan kan.

Liever courgette uit de oven? Probeer dan deze heerlijke courgettewaaiers eens!

Gestoomde taugé & courgette met pijnboompitten

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd20 min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Tags: Courgette, taugé
Porties: 4 Porties

Ingrediënten

  • 1 stuks Courgette in stukjes
  • 125 gram Taugé
  • 30 gram Pijnboompitten
  • 1 theelepel Sojasaus
  • 1 theelepel Citroensap
  • 1 theelepel Sesamolie
  • Zout

Verder nodig:

  • Stoompan/mandje

Instructies

  • Was de courgette en snij in plakken van ongeveer 1/2-1 centimeter. Snij de plakjes in vier stukken. Doe de stukjes in het stoommandje en bestrooi ze met zout.
    Gestoomde taugé & courgette met pijnboompitten
  • Breng water aan de kook in een pan, zet het stoommandje erop en stoom de courgette ongeveer 5 tot 8 minuten.
  • Voeg de taugé toe en stoom het geheel nog eens vijf minuten.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan en meng sojasaus, sesamolie & citroensap in een schaaltje.
  • Doe de gestoomde courgette & taugé in een schaal en meng het geheel met het sojasaus-mengsel. Bestrooi het geheel met de geroosterde pijnboompitten. Eet smakelijk!
Maaike
Mama van labradors. Ze begint haar dag graag met koffie en veel knuffels van Luna & Sunny. Kookboekenverzamelaar. Ze laat zich graag inspireren door de inhoud van de kookboeken en staat regelmatig in de keuken te koken en bakken. Jan van Haasteren fan. Legpuzzels maken doet ze graag. Wandelen. Met Alwin en de labradors.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Geroosterde wortels met ricotta

Geroosterde wortels met ricotta… het klinkt wat eenvoudig. Lauwwarme salade met geroosterde wortels, klinkt dat al beter? Nee, ...

Hondenkoekjes met zalm

We hebben vorige week weer koekjes voor onze honden gebakken en deze hondenkoekjes met zalm vielen heel erg in de smaak bij...

Pieces of History legpuzzels

Ik heb afgelopen week de eerste gemaakt en ik weet zeker dat ik ze nu allemaal wil maken: de legpuzzels van Pieces...

Onze favoriete hondenmand

Wij hebben hier in huis al aardig wat hondenmanden en hondenkussens versleten... De één na de ander is gesneuveld door toedoen van...

Gestoomde taugé & courgette met pijnboompitten

Afgelopen week stond in het teken van snelle, makkelijke maaltijden. Niet teveel moeite, maar toch lekker & gezond eten. Alwin was net...