Home Recepten Geitenkaassalade met gegrilde nectarine & parmaham

Geitenkaassalade met gegrilde nectarine & parmaham

Het is zomer! Na een paar warme dagen is het vandaag weer nét iets minder weer. Vanmorgen flinke onweer en dikke regenbuien, maar nu schijnt de zon weer en begint het op te warmen. Morgen wordt ook nog zo’n wisselvallige dag, maar daarna staan hoge temperaturen op het programma.

Niet iedereen is fan van die warme dagen…. Ik moet eerlijk zeggen dat het van mij ook wel iets ‘frisser’ mag hoor. Onze honden vinden het al helemaal niets: ze liggen de hele dag alleen maar te slapen of te kreunen… Af en toe een kort rondje wandelen (sommige dingen gaan gewoon door…) en ‘s avonds voor de nodige verkoeling even lekker zwemmen!

Geitenkaassalade met gegrilde nectarine & parmaham

Maar eerst eten! En wat past er beter bij dit weer dan een frisse salade! Niet te veel werk, niet te lang met je hoofd boven de hete pannen of de oven aan waardoor je huis nog meer opwarmt. Gewoon, simpel, snel én ontzettend lekker! Zoals deze geitenkaassalade met gegrilde nectarine & parmaham.

En als je toch de nectarines aan het grillen bent, kun je prima een paar partjes extra grillen om tussendoor te snoepen of voor het toetje: lekker met een bolletje ijs of wat kwark!

Heer-lijk! Heb je geen nectarines in huis? Perziken doen het ook heel goed in deze geitenkaassalade! Op dezelfde manier bereiden (lekker even grillen) en aan de salade toevoegen.

Geitenkaassalade met gegrilde nectarine en parmaham

Een heerlijke, frisse geitenkaassalade met gegrilde nectarine (of perzik) en parmaham.
Voorbereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Gang: Hoofdgerecht, salade
Keuken: Hollands
Tags: geitenkaas, nectarine, salade, walnoten
Porties: 4 porties

Ingrediënten

  • 200 gram Gemengde sla
  • 4 stuks Nectarine
  • 125 gram Geitenkaas verbrokkeld
  • 60 gram Walnoten grof gehakt
  • 100 gram Parmaham
  • 1/2 stuks Citroen
  • 2 eetlepels Honing
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Hak de walnoten grof en rooster eventueel kort in een droge koekenpan. Snij/scheur de parmaham & verbrokkel de geitenkaas.
    Geitenkaassalade
  • Snij de nectarines door de midden, verwijder de pit en snij de helften in partjes.
  • Verwarm een grillpan totdat hij goed heet is, smeer de partjes nectarine in met wat olijfolie en grill de partjes kort aan beide kanten totdat er lichte grill-strepen ontstaan.
  • Pers een halve citroen uit en meng het sap met 2 eetlepels honing, 1 eetlepel olijfolie en wat zout & peper tot een mooie dressing.
  • Doe de gemengde sla in een kom, meng met de dressing, de stukjes walnoten & de stukjes parmaham.
  • Verdeel de salade over vier borden, leg de partjes nectarine op de borden en bestrooi het geheel met de verbrokkelde geitenkaas. Eet smakelijk!

Toch liever een andere geitenkaassalade? Deze geitenkaassalade met bacon is ook super lekker!

Maaike
Mama van labradors. Ze begint haar dag graag met koffie en veel knuffels van Luna & Sunny. Kookboekenverzamelaar. Ze laat zich graag inspireren door de inhoud van de kookboeken en staat regelmatig in de keuken te koken en bakken. Jan van Haasteren fan. Legpuzzels maken doet ze graag. Wandelen. Met Alwin en de labradors.
Vorig artikelNotenburgers
Volgend artikelZalmcarpaccio met komkommer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Ovenschotel met courgette & feta

Een heerlijke feta-courgetteschotel! Een ovenschotel vol met courgette, tomaten & feta. Met een beetje knoflook, oregano, peterselie & amandelschaafsel: helemaal goed....

Zalmcarpaccio met komkommer

Vandaag een lekker, makkelijk & snel gerecht: zalmcarpaccio met komkommer! Serveer het als voorgerecht, bijgerecht, tussengerecht of gewoon als...

Geitenkaassalade met gegrilde nectarine & parmaham

Het is zomer! Na een paar warme dagen is het vandaag weer nét iets minder weer. Vanmorgen flinke onweer en dikke regenbuien,...

Notenburgers

Deze notenburgers passen perfect op een broodje! Prima alternatief voor een broodje hamburger: weer eens iets anders en minstens net zo lekker!

Geroosterde wortels met ricotta

Geroosterde wortels met ricotta… het klinkt wat eenvoudig. Lauwwarme salade met geroosterde wortels, klinkt dat al beter? Nee, ...