Geitenkaassalade met bacon

0
902
Recept geitenkaassalade

Deze heerlijke geitenkaassalade met bacon maakte ik jaren geleden voor het eerst en heeft daarna nog vaak op tafel gestaan: wat een super lekkere salade! Toch wel één van onze favorieten. Die heerlijke croutons, sla met dressing, gebakken bacon (yum!) én geitenkaas: wat wil je nog meer!

Een prima maaltje voor zo’n heerlijke zachte (bijna warme) herfstdag als vandaag. Na een lange wandeling met de honden, genieten van het zonnetje terwijl je de herfstbladeren voor je uit schopt, daarna ff de keuken in om vervolgens te genieten van een heerlijke geitenkaassalade.

Recept geitenkaassalade

De croutons kun je ook prima in de pan bakken met oud brood, als je nog een restje hebt liggen. Brood of stokbrood in stukjes scheuren/snijden, olijfolie in de pan en bakken totdat ze goudbruin & knapperig zijn, eventueel wat knoflook of kruiden toevoegen: té lekker! En de geitenkaas-variant met honing past ook prima in deze salade.

Geitenkaassalade met bacon

Voorbereidingstijd20 min
Totale tijd20 min
Gang: Hoofdgerecht, salade
Keuken: Hollands
Tags: Bacon, geitenkaas
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram Gemengde sla
  • 180 gram Ontbijtspek of bacon plakjes
  • 150 gram Geitenkaas zacht, verbrokkeld
  • 200 gram Stokbrood Afbak-variant
  • 2 theelepels Grove mosterd
  • 2 eetlepels Honing
  • 4 eetlepels Olijfolie extra vergine
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Bakplaat & bakpapier

Instructies

  • Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van het afbak-stokbrood en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Breek/snij het stokbrood in stukjes, leg ze op de bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper & zout.
  • Bak de stukjes stokboord (croutons) goudbruin in de oven (volgens de aanwijzingen op de verpakking of iets korter: even in de gaten houden). Goudbruin = goed!
  • Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig en laat uitlekken op wat keukenpapier.
  • Meng de mosterd met de honing en voeg daarna vier eetlepels olijfolie extra vergine toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
  • Doe de (gewassen) gemengde sla in een grote schaal en meng dit met de honing-mosterd-dressing. Verdeel de sla eventueel over vier borden.
  • Verbrokkel de geitenkaas en strooi dit over de sla. Scheur de bacon in stukjes en verdeel samen met de croutons ook over de sla. Eet smakelijk!
    Geitenkaassalade met bacon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here