woensdag, 23 oktober 2019
Home Recepten Gebakken havermout uit de oven

Gebakken havermout uit de oven

Een heerlijk én makkelijk ontbijtje! Gebakken havermout uit de oven. Eén van mijn favoriete ontbijtjes als ik wat meer tijd (en zin) heb om te ontbijten.

Wat ook al kost dit ontbijtje maar een paar minuten tijd om te maken, daarna moet de oven nog bijna een half uur haar werk doen, dus echt een snel ontbijtje is het niet, maar zó de moeite waard.

Gebakken havermout

Meestal voeg ik nog wat grof gehakte walnoten toe aan deze gebakken havermout omdat ik banaan en walnoten een super combinatie vind. Maar de mogelijkheden zijn bijna eindeloos… gepureerde pompoen (of misschien wortel) in plaats van banaan. Noten, kokos of chocola toevoegen. Minder suiker, extra suiker, honing, ahornsiroop, gedroogd fruit: gewoon een beetje uitproberen totdat jij je eigen perfecte versie hebt.

Met gebakken havermout heb je in ieder geval een goed begin van de dag! 😉

Gebakken havermout

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd35 min
Gang: Ontbijt
Keuken: Hollands
Tags: havermout, recept
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 50 gram Havermout
  • 120 milliliter Melk maar drinkyoghurt kan ook prima
  • 1 stuks Banaan
  • 2 theelepels Rietsuiker of andere suiker, of honing
  • Kaneel naar smaak
  • Boter of olie om in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een klein schaaltje in. Je kunt eventueel ook wat bakpapier in het schaaltje frummelen en met een beetje water 'vastplakken'.
  • Prak de banaan fijn met een vork en doe dit vervolgens samen met de havermout, melk, suiker en kaneel (naar smaak) in een kom en roer dit goed door. Hierna kun je eventueel nog wat grof gehakte noten, chocolate-chips, kokos of andere toevoegingen aan het mengsel toevoegen. Nog even roeren en klaar!
  • Giet het mengsel over in het ingevette schaaltje en bak de havermout ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Zet de oven daarna meteen op de grill-stand en grill nog ongeveer 3-4 minuten voor een heerlijk krokant korstje! Dit laatste stapje is niet noodzakelijk, maar maakt het wel super lekker! Eet smakelijk!
    Gebakken havermout
Maaike
Mama van labradors. Ze begint haar dag graag met koffie en veel knuffels van Luna & Sunny. Kookboekenverzamelaar. Ze laat zich graag inspireren door de inhoud van de kookboeken en staat regelmatig in de keuken te koken en bakken. Jan van Haasteren fan. Legpuzzels maken doet ze graag. Wandelen. Met Alwin en de labradors.

2 REACTIES

  1. Die gebakken havermout ziet er super heerlijk uit. Ga ik zeker dit weekend eens proberen. En dan ga ik jullie website verder verkennen. Groetjes, Chris.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Mac ’n Cheese van Matt Preston

Deze heerlijke Mac ‘n Cheese maakte ik zes jaar geleden het eerst voor Alwin, speciaal voor zijn verjaardag. Want op je...

Grote maten online shoppen

Grote maten online shoppen, het kan een flinke uitdaging zijn! In een fysieke winkel kun je (als je je daar comfortabel bij...

Abrikozentaart met amandelen

Mmmm, verse abrikozen: ik vind ze mooi én super lekker. Ze zien er zo lief (klein) uit met een zacht kleurtje....

Onze lieve Mac had pijn…

Onze lieve hond Mac had pijn... heel veel pijn... Pijn bij honden is een moeilijk onderwerp. Wanneer heeft een hond pijn? Hoe...

Ovenschotel met courgette & feta

Een heerlijke feta-courgetteschotel! Een ovenschotel vol met courgette, tomaten & feta. Met een beetje knoflook, oregano, peterselie & amandelschaafsel: helemaal goed....