Gebakken camembert: heerlijke, warme camembert uit de oven!
Een super simpel hapje voor bij de borrel of serveer als bijgerecht bij een diner. Je hoeft er echt bijna niets voor te doen… Eerst even naar de winkel om een (of meerdere..) doosje(s) camembert te halen, dat is denk ik nog de grootste moeite. Daarna even de oven voorverwarmen, het papiertje uit de verpakking halen en het doosje in de oven zetten. Kind kan de was doen, toch? Nog even wachten (twintig minuutjes) et voilà , er staat een heerlijke, warme camembert op tafel!

En zo simpel is het: een mini kaasfondue! Serveer op een mooie schaal samen met wat stokbrood en wat verse kruiden (naar smaak). In plaats van stokbrood kun je ook wat (gesneden) groenten er bij leggen om te dippen. Snij wat paprika’s in reepjes, wat komkommer in plakjes, wat kleine tomaatjes door de helft, wat wortel in stukjes en leg ze naast de gesmolten camembert. Prikkertjes of vorkjes erbij en dippen maar!
Erg lekker én gezellig! Fijne dagen!
Gebakken camembert
Ingrediënten
- 1 houten doosje Camembert
- 1 handje Peterselie fijn gehakt
- 1 stuks Stokbrood
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Verwijder het papiertje waarin de kaas verpakt zit en leg de kaas weer in het houten doosje (deksel hoeft er niet op).
- Zet de camembert op een bakplaat en bak hem ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Hak/snij ondertussen de peterselie fijn en snij het stokbrood (of de groenten) in stukjes.
- Haal de camembert uit de oven, haal de bovenkant van de korst af en dippen maar!