Home Recepten Gebakken aardperen met verse kruiden

Gebakken aardperen met verse kruiden

Gebakken aardperen met verse kruiden: simpel en erg lekker!

Het recept voor deze gebakken aardperen met verse kruiden komt uit het prachtige boek Echt eten van Jonathan Karpathios. Ik vind alleen het boek zelf al (zonder de inhoud) erg mooi. Een robuuste kaft, een prachtige foto op de voorkant: ik hou er van! De inhoud is ook geweldig! Groenten, groenten en nog eens groenten. Veel mooie foto’s, verhalen, informatie en natuurlijk recepten (meer dan 120). Wat mij betreft mogen de recepten hier en daar wat uitgebreider, maar verder ben ik super blij met dit boek!

Onderstaand recept behoeft niet veel uitleg. Aardperen koken & bakken en verse kruiden toevoegen. Met de kruiden kun je uiteraard variëren. Tijm is een fijne combinatie, maar ook peterselie & bieslook zijn erg lekker in combinatie met aardperen. Jonathan geeft bij het recept aan dat kervel en dragon ook goed te gebruiken zijn. Leef je uit! Het is in ieder geval een heerlijk gerecht! Het zachte van de aardperen, een lekkere bite door de schil en extra smaak door de kruiden!

Gebakken aardperen met verse kruiden

Jonge aardperen kun je met schil en al eten, zoals bij dit recept ook gedaan wordt. Erg fijn, want aardperen zijn niet makkelijk te schillen (ik gebruik meestal een dunschiller als ik ze schil). Heb je wat oudere aardperen liggen, dan kun je ze beter eerst even schillen, maar als je ze eerst even kookt of stoomt (een paar minuten), dan trek je daarna de schil er erg makkelijk af.

Gebakken aardperen met verse kruiden

Voorbereidingstijd20 min
Kooktijd10 min
Totale tijd30 min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Tags: aardperen
Porties: 4 Porties

Ingrediënten

  • 500 gram Aardperen
  • Roomboter of olijfolie
  • 1 handje Peterselie fijn gehakt
  • 1 handje Bieslook fijn gehakt

Instructies

  • Was de aardperen goed en snij ze (ongeschild) in gelijke stukken. Hak de peterselie en de bieslook fijn.
  • Vul een pan met ruim water, voeg de stukken aardperen toe en breng het geheel langzaam (op middelhoog vuur) aan de kook. Giet de aardperen af, zodra het water kookt.
  • Verhit wat roomboter (of olijfolie) in een koekenpan en bak de aardperen op hoog vuur goudbruin & gaar. 
  • Voeg op het laatste moment de peterselie en bieslook toe, roer nog even goed door en verdeel het geheel over vier borden of zet een mooie schaal met de aardperen midden op tafel! Eet smakelijk!
Maaike
Mama van labradors. Ze begint haar dag graag met koffie en veel knuffels van Luna & Sunny. Kookboekenverzamelaar. Ze laat zich graag inspireren door de inhoud van de kookboeken en staat regelmatig in de keuken te koken en bakken. Jan van Haasteren fan. Legpuzzels maken doet ze graag. Wandelen. Met Alwin en de labradors.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Aspergesalade met zalm

Makkelijk, snel én lekker! Dat is deze aspergesalade met zalm. Als lunch of als makkelijke maaltijd. Een gekookt eitje erbij of wat...

De vele Facebook vrienden van Sunny

Nét tien maanden oud was hij, toen hij voor het eerst zijn achterpoot optilde en klungelig, zonder enig gevoel van richting, tegen...

Jan van Haasteren – ontbrekende stukjes

Ik ben dol op puzzelen en dan vooral de Jan van Haasteren puzzels! Eigenlijk ligt er altijd wel één op mijn 'puzzeltafel'....

Frambozencake met amandelcrumble

Een heerlijke, luchtige cake met verse frambozen én een amandelcrumble! De lente is begonnen! Het lijkt er buiten nog...

Heerlijke koekjes van Gary & George

Baking with Gary & George: peanut and white chocolate chip cookies! Het recept van deze heerlijke peanut and white...