woensdag, 21 augustus 2019
Home Recepten Gebakken aardappels met chorizo

Gebakken aardappels met chorizo

Vandaag een super makkelijk bijgerecht: gebakken aardappels met chorizo!

Eigenlijk niets bijzonders aan, maar o zo lekker en het doet ons altijd denken aan onze vakanties naar Spanje.

De eerste keer dat wij in Spanje waren, hadden wij een huisje iets buiten Murcia. We zaten op een park(je) mét golfbaan, maar zonder winkels (het ging toen (al) niet zo goed met de economie daar). Om wat eten in huis te halen, moesten we dus naar Murcia zelf, een dik half uur rijden. Op zich geen probleem, maar we hadden al tig uur in de auto gezeten, dus waren er wel even flauw van.

gebakken aardappels met chorizo

Via via hoorden we dat er een slager in de buurt zat, bij het wegrestaurant. Juist ja. Wij die kant op gelopen (even de beentjes strekken, kon geen kwaad), maar we konden het niet meteen vinden. We gingen het wegrestaurant binnen en stonden in ‘de slager’. Links was het restaurant, daar waar je binnenkwam, kon je vlees kopen.

Ik vond het maar een beetje raar, maar aangezien ze er ook wat brood verkochten, hebben we onze eerste boodschappen daar gekocht. Een broodje en wat vlees. De chorizo hebben we diezelfde avond nog in stukjes gesneden en die was lekker! Allemachtig! Echt super lekker.

Chorizo doet natuurlijk al meteen aan Spanje denken, maar voor ons helemaal. Aan die eerste keer in Spanje, toen we verliefd werden op dit prachtige land. En die liefde is nog steeds niet over. Het is overgegaan in houden van… Niet alleen door de chorizo….

Afijn, gebakken aardappels met chorizo. Omdat het zo lekker is én omdat het ons aan een aantal heerlijke vakanties doet denken. Op naar de volgende reis naar Spanje!

Gebakken aardappels met chorizo

Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mediterraans, Spaans
Tags: aardappels, chorizo
Porties: 4 porties

Ingrediënten

  • 800 gram Aardappels vastkokend
  • 225-250 gram Chorizo in stukjes
  • 1 handje Bladpeterselie
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Boen de aardappels schoon (je hoeft ze niet te schillen) en snij ze in blokjes van ongeveer twee centimeter.
  • Kook de blokjes aardappel ongeveer 7-10 minuten in water met wat zout. Giet af en laat uitlekken.
  • Snij ondertussen de chorizo in stukjes/blokjes en hak de bladpeterselie fijn.
  • Verhit een (hapjes)pan op middelhoog vuur en bak hier de stukjes chorizo
    een paar minuten in (boter of olie is niet nodig). Voeg de stukjes
    aardappel toe en bak nog ongeveer vijf minuten mee. Schep het geheel
    regelmatig om.
  • Voeg tot slot de gehakte bladpeterselie toe, roer het geheel goed door en breng op smaak met peper & zout.
    Eet smakelijk!
    Gebakken aardappels met chorizo
Maaike
Mama van labradors. Ze begint haar dag graag met koffie en veel knuffels van Luna & Sunny. Kookboekenverzamelaar. Ze laat zich graag inspireren door de inhoud van de kookboeken en staat regelmatig in de keuken te koken en bakken. Jan van Haasteren fan. Legpuzzels maken doet ze graag. Wandelen. Met Alwin en de labradors.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Grote maten online shoppen

Grote maten online shoppen, het kan een flinke uitdaging zijn! In een fysieke winkel kun je (als je je daar comfortabel bij...

Abrikozentaart met amandelen

Mmmm, verse abrikozen: ik vind ze mooi én super lekker. Ze zien er zo lief (klein) uit met een zacht kleurtje....

Onze lieve Mac had pijn…

Onze lieve hond Mac had pijn... heel veel pijn... Pijn bij honden is een moeilijk onderwerp. Wanneer heeft een hond pijn? Hoe...

Ovenschotel met courgette & feta

Een heerlijke feta-courgetteschotel! Een ovenschotel vol met courgette, tomaten & feta. Met een beetje knoflook, oregano, peterselie & amandelschaafsel: helemaal goed....

Zalmcarpaccio met komkommer

Vandaag een lekker, makkelijk & snel gerecht: zalmcarpaccio met komkommer! Serveer het als voorgerecht, bijgerecht, tussengerecht of gewoon als...