woensdag, 21 augustus 2019
Home Recepten Frietjes van knolselderij

Frietjes van knolselderij

Het is alweer een tijd geleden dat we deze heerlijke frietjes van knolselderij voor het eerst aten en inmiddels hebben ze al een aantal keer op tafel gestaan. Soms met andere kruiden (leef je er vooral mee uit!), maar elke keer weer erg lekker!

De eerste keer dat we ze aten, wisten we eigenlijk niet zo goed wat we er van moesten verwachten. We eten op de één of andere manier sowieso niet zo vaak knolselderij, maar deze frietjes zijn een blijvertje, want ze bevielen erg goed! De wat kruidige smaak van de knolselderij met de heerlijke marinade: yum! En ze zijn ook nog goed voor je! Knolselderij zit namelijk vol vitamines (vitamine C & B11), mineralen (calcium, magnesium & ijzer) & voedingsvezels! Echt een aanrader om eens te proberen! Ze zijn het werk meer dan waard!

Frietjes van knolselderij

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze frietjes van knolselderij, maar zie je een beetje op tegen het snijden van een knolselderij? Bekijk dan hier of hier eens een filmpje, want het is echt niet moeilijk (ook al ziet zo’n ding er erg raar en niet snijdbaar uit). Omdat je aardig wat gewicht ‘wegsnijd’: voor 2 ons knolselderij op je bord, heb je ongeveer 300 gram ‘rauwe’ knolselderij nodig. Wil je de knolselderij eerder snijden? Besprenkel de gesneden knolselderij dan direct met wat citroensap om verkleuring tegen te gaan.

Eet smakelijk!

Frietjes van knolselderij

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd40 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Tags: Knolselderij
Porties: 4 porties

Ingrediënten

  • 2 stuks Knolselderij
  • 6 eetlepels Olijfolie
  • 1 eetlepel Gemalen komijnzaad
  • 2-3 eetlepels Peterselie fijn gehakt
  • 1 teentje Knoflook geperst
  • 1 theelepel Paprikapoeder optioneel
  • Peper
  • Zout
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat (of gebruik meerdere bakplaten als je de ruimte hebt).
  • Schil de knolselderij en snij de knol in de vorm van frietjes.
  • Zet een pan op het vuur met water & zout, breng aan de kook, voeg de 'frietjes' toe en kook ze ongeveer 3-4 minuten. Laat ze daarna goed uitlekken in een vergiet of dep ze droog met een schone (thee)doek. Hoe droger hoe beter!
  • Hak de peterselie fijn en pel & pers het teentje knoflook. Doe de peterselie samen met de knoflook, de olijfolie, komijnzaad & zeezout in een kom en roer de marinade goed door.
  • Meng de knolselderij frietjes met de marinade (dit gaat het best met je handen) en leg de frietjes op de met bakpapier beklede bakplaat.
    Frietjes van knolselderij
  • Bak de frietjes ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven en schep ze tussendoor een keer om. Sommige ovens hebben iets langer nodig om de frietjes ook knapperig te krijgen, dus kijk aan het einde van de baktijd even hoe ze er voor staan.
  • Serveer de frietjes eventueel met wat (zelfgemaakte) mayonaise of een andere dip.
Maaike
Mama van labradors. Ze begint haar dag graag met koffie en veel knuffels van Luna & Sunny. Kookboekenverzamelaar. Ze laat zich graag inspireren door de inhoud van de kookboeken en staat regelmatig in de keuken te koken en bakken. Jan van Haasteren fan. Legpuzzels maken doet ze graag. Wandelen. Met Alwin en de labradors.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Grote maten online shoppen

Grote maten online shoppen, het kan een flinke uitdaging zijn! In een fysieke winkel kun je (als je je daar comfortabel bij...

Abrikozentaart met amandelen

Mmmm, verse abrikozen: ik vind ze mooi én super lekker. Ze zien er zo lief (klein) uit met een zacht kleurtje....

Onze lieve Mac had pijn…

Onze lieve hond Mac had pijn... heel veel pijn... Pijn bij honden is een moeilijk onderwerp. Wanneer heeft een hond pijn? Hoe...

Ovenschotel met courgette & feta

Een heerlijke feta-courgetteschotel! Een ovenschotel vol met courgette, tomaten & feta. Met een beetje knoflook, oregano, peterselie & amandelschaafsel: helemaal goed....

Zalmcarpaccio met komkommer

Vandaag een lekker, makkelijk & snel gerecht: zalmcarpaccio met komkommer! Serveer het als voorgerecht, bijgerecht, tussengerecht of gewoon als...