maandag, 16 september 2019
Home Recepten Frambozencake met amandelcrumble

Frambozencake met amandelcrumble

Een heerlijke, luchtige cake met verse frambozen én een amandelcrumble!

De lente is begonnen! Het lijkt er buiten nog niet altijd op, maar op de dagen dat het zonnetje doorkomt (en het niet zo vreselijk hard waait….), is het écht lente buiten. De vogeltjes fluiten, de bloemetje bloeien, alles wordt weer wat groener, de temperaturen stijgen: heerlijk!

En op de dagen dat het nog niet zo prettig is buiten, duik je gewoon lekker de keuken in om fantastische dingen te bakken. Een frambozencake bijvoorbeeld! Want het voordeel van de lente is ook dat er weer heerlijk fruit de winkel in komt van Nederlandse bodem (en dus een stuk betaalbaarder)! Volgens Verse Oogst kunnen we in april de zomerframbozen verwachten en dat is bijna!

Frambozencake met amandelcrumble

Je kunt ook prima ander zomerfruit gebruiken, maar ik vond deze combinatie toch wel erg lekker.

Een zachte, luchtige cake met verse frambozen en dan die heerlijke topping met amandelschaafsel: niets meer aan doen!

Frambozencake met amandelcrumble

Een zachte, luchtige cake met verse frambozen met een heerlijke amandelcrumble topping.
Voorbereidingstijd25 min
Bereidingstijd35 min
Totale tijd1 uur
Gang: Zoet
Keuken: Amerikaans
Tags: amandel, cake, frambozen
Porties: 12 stukjes

Ingrediënten

  • 170 gram Roomboter (koud) 125 + 45 gram
  • 180 gram Bloem 140 + 40 gram
  • 3 gram Bakpoeder
  • 60 gram Amandelmeel
  • 100 gram Kristalsuiker
  • 2 stuks Eieren
  • 1 theelepel Vanille extract
  • 300 gram Frambozen vers of diepvries
  • 40 gram Lichtbruine basterdsuiker
  • 30 gram Amandelschaafsel

Verder nodig:

  • Bakvorm ongeveer 20 x 20
  • Boter om in te vetten
  • Bakpapier
  • Poedersuiker optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm in met een beetje boter en leg een vel bakpapier met overhangende randen in de bakvorm.
  • Smelt 125 gram roomboter in een pannetje en laat wat afkoelen.
  • Klop de eieren los in een kommetje.
  • Doe 140 gram bloem samen met de bakpoeder in een kom. Voeg het amandelmeel en de kristalsuiker toe en meng het geheel door elkaar.
  • Maak een kuiltje in het midden van het bloem-mengsel en giet daar de (los)geklopte eieren samen met de gesmolten roomboter en het vanille extract in.
  • Roer het geheel door elkaar, maar meng niet te lang. Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Was de frambozen (laat de diepvries-variant eerst ontdooien), dep ze goed droog en verdeel ze over het beslag in de bakvorm.
    Frambozen over het beslag
  • Snij de rest van de (koude) roomboter (45 gram) in blokjes en meng met de overige bloem (40 gram) in een kom. Wrijf de blokjes roomboter met je vingertoppen door de bloem tot een kruimelig deeg.
  • Voeg de lichte basterdsuiker en het amandelschaafsel toe en roer door (met je vingers). Verdeel het kruimeldeeg over de frambozen.
  • Bak de frambozencake in ongeveer 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Laat de frambozencake afkoelen, haal uit de vorm en snij in stukjes. Bestuif de cake voor het serveren eventueel met wat poedersuiker. Smullen maar!
    Frambozencake met amandelcrumble
Maaike
Mama van labradors. Ze begint haar dag graag met koffie en veel knuffels van Luna & Sunny. Kookboekenverzamelaar. Ze laat zich graag inspireren door de inhoud van de kookboeken en staat regelmatig in de keuken te koken en bakken. Jan van Haasteren fan. Legpuzzels maken doet ze graag. Wandelen. Met Alwin en de labradors.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Mac ’n Cheese van Matt Preston

Deze heerlijke Mac ‘n Cheese maakte ik zes jaar geleden het eerst voor Alwin, speciaal voor zijn verjaardag. Want op je...

Grote maten online shoppen

Grote maten online shoppen, het kan een flinke uitdaging zijn! In een fysieke winkel kun je (als je je daar comfortabel bij...

Abrikozentaart met amandelen

Mmmm, verse abrikozen: ik vind ze mooi én super lekker. Ze zien er zo lief (klein) uit met een zacht kleurtje....

Onze lieve Mac had pijn…

Onze lieve hond Mac had pijn... heel veel pijn... Pijn bij honden is een moeilijk onderwerp. Wanneer heeft een hond pijn? Hoe...

Ovenschotel met courgette & feta

Een heerlijke feta-courgetteschotel! Een ovenschotel vol met courgette, tomaten & feta. Met een beetje knoflook, oregano, peterselie & amandelschaafsel: helemaal goed....