Ovenschotel met courgette & feta

0
1948
feta-courgetteschotel

Een heerlijke feta-courgetteschotel! Een ovenschotel vol met courgette, tomaten & feta. Met een beetje knoflook, oregano, peterselie & amandelschaafsel: helemaal goed. Het is één van onze favorieten en staat hier dan ook regelmatig op tafel.

Vooral in de lente en de zomer. Ik weet niet precies waarom, maar ik vind het echt een ‘mooi weer-gerecht’. En met mooi weer bedoel ik: een graad of twintig (niet té warm), zonnetje erbij, een klein briesje. Zoiets… Niet echt zoals vandaag. Vandaag is het toch wel een beetje koud. Het regent en de zon heeft zich nog maar weinig laten zien. De regen is echt zo slecht nog niet, want het is super droog overal, maar het maakt het toch wat somberder. Afijn, genoeg over het weer, door naar het gerecht, waarmee je het zonnetje toch een beetje in huis haalt… 😉

Feta-courgetteschotel

Dit gerecht geeft een klein half uurtje werk in de keuken (inclusief opruimen), daarna nog een half uurtje in de oven en deze heerlijke, dampende ovenschotel is klaar om te serveren!

Je kunt deze feta-courgetteschotel eigenlijk met van alles serveren. Wij eten hem vaak gewoon zo, zonder iets erbij, maar een fijne salade, wat pasta of quinoa of een lekker stukje vis, passen er prima bij.

Eet smakelijk!

Feta-courgetteschotel

Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd55 min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Tags: Courgette, feta, ovenschotel

Ingrediënten

  • 2 stuks Courgette in stukjes
  • 800 gram Gepelde tomaten blik
  • 3 teentjes Knoflook fijn gesneden
  • 1 eetlepel Oregano gedroogd
  • 300 gram Feta
  • 30 gram Amandelschaafsel
  • 20 gram Peterselie fijn gehakt
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Verder nodig:

  • Ovenschaal

Instructies

  • Snij de courgette in stukjes. Pel de teentjes knoflook en snij ze fijn of in dunne plakjes. Hak de peterselie fijn.
  • Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak hierin de stukjes courgette rondom bruin. Voeg vervolgens de gesneden knoflook toe en bak nog ongeveer één minuut mee.
  • Voeg de tomaten (inclusief het vocht uit het blik) toe samen met de oregano & de fijngehakte peterselie, roer door en druk de tomaten met een spatel kapot. Laat het geheel ongeveer tien minuten op laag vuur zachtjes koken en breng op smaak met peper & zout.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
  • Schep het courgette-mengsel in de ingevette ovenschaal en verdeel de feta in ongeveer 6 stukken over het courgette-mengsel.
  • Druppel wat olijfolie over de stukken feta en bestrooi het geheel met het amandelschaafsel. Bak de feta-courgetteschotel ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de feta begint te kleuren.
  • Haal de schaal uit de oven, bestrooi eventueel met nog wat fijngehakte peterselie en serveer (bijvoorbeeld) met sla!
    Feta-courgetteschotel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here