Home Recepten Courgettewaaiers

Courgettewaaiers

Ik ben dol op kookboeken! Ik heb al een enorme verzameling in de kast(en) staan. Eigenlijk te veel. Kun je teveel kookboeken hebben? Nou, eigenlijk niet. Toch? Maar het maakt het wel moeilijker…. Welk boek ga je uit de kast pakken en staat daar dan het recept in waar je eigenlijk naar op zoek bent (zonder te weten naar welk recept je op zoek bent….)?

Maar goed, een paar kookboeken meer in de kast maakt ook niets uit. Alleen maar mooier. En hoewel ik probeer zo min mogelijk kookboeken te kopen (dat is beter voor de kastruimte en mijn portemonnee), kan ik er soms niets aan doen. Ik heb mij dan ook laten verleiden tot het kopen van een kookboek: Het forest feast kookboek.

Prachtig! Geen moment spijt van! Doorbladeren is al een feest en na een paar minuten dook ik de keuken in om deze courgettewaaiers te maken!

Recept voor heerlijke courgettewaaiers
Eigenlijk heel eenvoudig (ik had ook echt even zo’n momentje: waarom heb ik daar zelf niet eerder aan gedacht…?) en super lekker! De courgettewaaiers staan ook nog eens heel mooi op tafel en wil je liever geen kaas (of lust je het niet), dan laat je het gewoon weg, want zonder de Parmezaanse kaas zijn deze waaiers al erg smakelijk. Je kunt de courgettewaaiers eventueel ook nog bestrooien met je favoriete (gedroogde) kruiden.

Inmiddels heeft de auteur van dit kookboek Erin Gleeson meerdere kookboeken gemaakt waaronder een kids-versie, maar ook Het nieuwe Forest Feast kookboek. Nog zo’n prachtexemplaar die, je raadt het al, ook in mijn kast staat… 😉

Courgettewaaiers

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd50 min
Totale tijd1 uur
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Tags: Courgette
Porties: 4

Ingrediënten

  • 2 stuks Courgette
  • 4 teentjes Knoflook
  • Parmezaanse kaas optioneel
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Bakpapier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en leg een vel bakpapier op het ovenrooster.
  • Snij de courgettes in plakjes, maar snij ze niet helemaal door. Stop op ongeveer 3/4 van de courgette zodat er allemaal inkepingen ontstaan.
  • Pel de teentjes knoflook, snij in flinterdunne plakjes en schuif de plakjes knoflook tussen de inkepingen van de courgettes.
  • Leg de courgettes op het rooster met bakpapier, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper & zout.
  • Doe de courgettes in de oven en laat ze in ongeveer 45-50 minuten gaar worden.
  • Bestrooi de courgettes vijf minuten voordat je ze de oven uithaalt eventueel met wat parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Maaike
Mama van labradors. Ze begint haar dag graag met koffie en veel knuffels van Luna & Sunny. Kookboekenverzamelaar. Ze laat zich graag inspireren door de inhoud van de kookboeken en staat regelmatig in de keuken te koken en bakken. Jan van Haasteren fan. Legpuzzels maken doet ze graag. Wandelen. Met Alwin en de labradors.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Notenburgers

Deze notenburgers passen perfect op een broodje! Prima alternatief voor een broodje hamburger: weer eens iets anders en minstens net zo lekker!

Geroosterde wortels met ricotta

Geroosterde wortels met ricotta… het klinkt wat eenvoudig. Lauwwarme salade met geroosterde wortels, klinkt dat al beter? Nee, ...

Hondenkoekjes met zalm

We hebben vorige week weer koekjes voor onze honden gebakken en deze hondenkoekjes met zalm vielen heel erg in de smaak bij...

Pieces of History legpuzzels

Ik heb afgelopen week de eerste gemaakt en ik weet zeker dat ik ze nu allemaal wil maken: de legpuzzels van Pieces...

Onze favoriete hondenmand

Wij hebben hier in huis al aardig wat hondenmanden en hondenkussens versleten... De één na de ander is gesneuveld door toedoen van...