Home Recepten Courgettesalade met broccolipesto

Courgettesalade met broccolipesto

Lekker met mooi weer, ideaal als bijgerecht voor een groot diner of gewoon als hoofdgerecht voor jezelf, met een grote schaal op de bank, wijntje erbij… het kan allemaal met deze heerlijke courgettesalade met broccolipesto!

Makkelijk om te maken, maar je moet er ook wel weer wat moeite voor doen… Er komt een staafmixer aan te pas, als je een hakmolen hebt, ga je die waarschijnlijk ook gebruiken, de kaasrasp komt uit de la, de knoflookpers (of een mes om de knoflook fijn te snijden, nog een pan… jeetje.. misschien makkelijk om te maken, maar wel veel afwas nadien… Ach, daar hebben we een vaatwasser voor… en zo niet, het is deze courgettesalade meer dan waard!

Courgettesalade met broccolipesto

Voorbereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht, salade
Keuken: Hollands, Italiaans
Tags: Broccoli, Courgette
Porties: 4

Ingrediënten

  • 2 stuks Courgette ongeveer 400 gram
  • 60 gram Rucola
  • 500 gram Broccoli gewicht nog aan stronk, dus in roosjes minder
  • 2 teentjes Knoflook
  • 50 gram Amandelen
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 100 milliliter Olijfolie extra vergine
  • Peper
  • Zout
  • Staafmixer

Instructies

  • Maak de broccoli schoon en verdeel hem in kleine roosjes. Zet een pan met water & zout op, breng aan de kook en kook de broccoli ongeveer twee minuten. Giet de broccoli af en doe in een grote kom of hoge (maat)beker.
  • Pel de teentjes knoflook en snij ze fijn, rasp de Parmezaanse kaas en hak de amandelen grof.
  • Voeg de knoflook, kaas & amandelen toe aan de broccoli en pureer het geheel (grof) met een staafmixer en voeg daarbij geleidelijk de olijfolie toe. Breng het geheel op smaak met peper & zout.
  • Maak de courgettes schoon, dep ze droog en snij in de lengte in flinterdunne plakken (bijvoorbeeld met een dunschiller).
  • Was de rucola, schud droog en snij grof. Meng de courgette en de rucola in een kom.
  • Voeg de broccolipesto toe en meng het geheel goed. Breng eventueel verder op smaak met peper & zout. Eet smakelijk!

Notities

Inspiratie: Foodies mei 2014.
Maaike
Mama van labradors. Ze begint haar dag graag met koffie en veel knuffels van Luna & Sunny. Kookboekenverzamelaar. Ze laat zich graag inspireren door de inhoud van de kookboeken en staat regelmatig in de keuken te koken en bakken. Jan van Haasteren fan. Legpuzzels maken doet ze graag. Wandelen. Met Alwin en de labradors.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Notenburgers

Deze notenburgers passen perfect op een broodje! Prima alternatief voor een broodje hamburger: weer eens iets anders en minstens net zo lekker!

Geroosterde wortels met ricotta

Geroosterde wortels met ricotta… het klinkt wat eenvoudig. Lauwwarme salade met geroosterde wortels, klinkt dat al beter? Nee, ...

Hondenkoekjes met zalm

We hebben vorige week weer koekjes voor onze honden gebakken en deze hondenkoekjes met zalm vielen heel erg in de smaak bij...

Pieces of History legpuzzels

Ik heb afgelopen week de eerste gemaakt en ik weet zeker dat ik ze nu allemaal wil maken: de legpuzzels van Pieces...

Onze favoriete hondenmand

Wij hebben hier in huis al aardig wat hondenmanden en hondenkussens versleten... De één na de ander is gesneuveld door toedoen van...