woensdag, 23 oktober 2019
Home Recepten Courgettesalade met broccolipesto

Courgettesalade met broccolipesto

Lekker met mooi weer, ideaal als bijgerecht voor een groot diner of gewoon als hoofdgerecht voor jezelf, met een grote schaal op de bank, wijntje erbij… het kan allemaal met deze heerlijke courgettesalade met broccolipesto!

Makkelijk om te maken, maar je moet er ook wel weer wat moeite voor doen… Er komt een staafmixer aan te pas, als je een hakmolen hebt, ga je die waarschijnlijk ook gebruiken, de kaasrasp komt uit de la, de knoflookpers (of een mes om de knoflook fijn te snijden, nog een pan… jeetje.. misschien makkelijk om te maken, maar wel veel afwas nadien… Ach, daar hebben we een vaatwasser voor… en zo niet, het is deze courgettesalade meer dan waard!

Courgettesalade met broccolipesto

Voorbereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht, salade
Keuken: Hollands, Italiaans
Tags: Broccoli, Courgette
Porties: 4

Ingrediënten

  • 2 stuks Courgette ongeveer 400 gram
  • 60 gram Rucola
  • 500 gram Broccoli gewicht nog aan stronk, dus in roosjes minder
  • 2 teentjes Knoflook
  • 50 gram Amandelen
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 100 milliliter Olijfolie extra vergine
  • Peper
  • Zout
  • Staafmixer

Instructies

  • Maak de broccoli schoon en verdeel hem in kleine roosjes. Zet een pan met water & zout op, breng aan de kook en kook de broccoli ongeveer twee minuten. Giet de broccoli af en doe in een grote kom of hoge (maat)beker.
  • Pel de teentjes knoflook en snij ze fijn, rasp de Parmezaanse kaas en hak de amandelen grof.
  • Voeg de knoflook, kaas & amandelen toe aan de broccoli en pureer het geheel (grof) met een staafmixer en voeg daarbij geleidelijk de olijfolie toe. Breng het geheel op smaak met peper & zout.
  • Maak de courgettes schoon, dep ze droog en snij in de lengte in flinterdunne plakken (bijvoorbeeld met een dunschiller).
  • Was de rucola, schud droog en snij grof. Meng de courgette en de rucola in een kom.
  • Voeg de broccolipesto toe en meng het geheel goed. Breng eventueel verder op smaak met peper & zout. Eet smakelijk!

Notities

Inspiratie: Foodies mei 2014.
Maaike
Mama van labradors. Ze begint haar dag graag met koffie en veel knuffels van Luna & Sunny. Kookboekenverzamelaar. Ze laat zich graag inspireren door de inhoud van de kookboeken en staat regelmatig in de keuken te koken en bakken. Jan van Haasteren fan. Legpuzzels maken doet ze graag. Wandelen. Met Alwin en de labradors.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Mac ’n Cheese van Matt Preston

Deze heerlijke Mac ‘n Cheese maakte ik zes jaar geleden het eerst voor Alwin, speciaal voor zijn verjaardag. Want op je...

Grote maten online shoppen

Grote maten online shoppen, het kan een flinke uitdaging zijn! In een fysieke winkel kun je (als je je daar comfortabel bij...

Abrikozentaart met amandelen

Mmmm, verse abrikozen: ik vind ze mooi én super lekker. Ze zien er zo lief (klein) uit met een zacht kleurtje....

Onze lieve Mac had pijn…

Onze lieve hond Mac had pijn... heel veel pijn... Pijn bij honden is een moeilijk onderwerp. Wanneer heeft een hond pijn? Hoe...

Ovenschotel met courgette & feta

Een heerlijke feta-courgetteschotel! Een ovenschotel vol met courgette, tomaten & feta. Met een beetje knoflook, oregano, peterselie & amandelschaafsel: helemaal goed....