Courgettesalade met broccolipesto

Courgettesalade met broccolipesto

Lekker met mooi weer, ideaal als bijgerecht voor een groot diner of gewoon als hoofdgerecht voor jezelf, met een grote schaal op de bank, wijntje erbij… het kan allemaal met deze heerlijke courgettesalade met broccolipesto!

Makkelijk om te maken, maar je moet er ook wel weer wat moeite voor doen… Er komt een staafmixer aan te pas, als je een hakmolen hebt, ga je die waarschijnlijk ook gebruiken, de kaasrasp komt uit de la, de knoflookpers (of een mes om de knoflook fijn te snijden, nog een pan… jeetje.. misschien makkelijk om te maken, maar wel veel afwas nadien… Ach, daar hebben we een vaatwasser voor… en zo niet, het is deze courgettesalade meer dan waard!

Courgettesalade met broccolipesto

Prep Time30 mins
Total Time30 mins
Course: Hoofdgerecht, salade
Cuisine: Hollands, Italiaans
Tags: Broccoli, Courgette
Servings: 4

Ingredients

  • 2 stuks Courgette ongeveer 400 gram
  • 60 gram Rucola
  • 500 gram Broccoli gewicht nog aan stronk, dus in roosjes minder
  • 2 teentjes Knoflook
  • 50 gram Amandelen
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 100 milliliter Olijfolie extra vergine
  • Peper
  • Zout
  • Staafmixer

Instructions

  • Maak de broccoli schoon en verdeel hem in kleine roosjes. Zet een pan met water & zout op, breng aan de kook en kook de broccoli ongeveer twee minuten. Giet de broccoli af en doe in een grote kom of hoge (maat)beker.
  • Pel de teentjes knoflook en snij ze fijn, rasp de Parmezaanse kaas en hak de amandelen grof.
  • Voeg de knoflook, kaas & amandelen toe aan de broccoli en pureer het geheel (grof) met een staafmixer en voeg daarbij geleidelijk de olijfolie toe. Breng het geheel op smaak met peper & zout.
  • Maak de courgettes schoon, dep ze droog en snij in de lengte in flinterdunne plakken (bijvoorbeeld met een dunschiller).
  • Was de rucola, schud droog en snij grof. Meng de courgette en de rucola in een kom.
  • Voeg de broccolipesto toe en meng het geheel goed. Breng eventueel verder op smaak met peper & zout. Eet smakelijk!

Notes

Inspiratie: Foodies mei 2014.

Related Post

Write a comment