Een heerlijk, makkelijk bijgerecht: courgette & tomaat uit de oven met feta. Even snijden, mengen, hakken, de oven in & klaar! Ik hou van dit soort makkelijke gerechten!
Verse ingrediënten, even ‘bezig zijn’ in de keuken, daarna de oven in & ondertussen wat tijd voor andere dingen die nog moeten gebeuren. Ideaal voor een doordeweekse dag, want dan zijn er genoeg andere dingen te doen!

Ik vind het gerecht niet heel erg fotogeniek, maar deze ‘ovenschotel’ is zó lekker, hij (of zij…) verdient een plekje op deze site! Lekker met eventueel een stukje vlees of vis, wat aardappeltjes of wat rijst/quinoa etc. Het past eigenlijk overal bij.
Tomaten, courgette & feta: een heerlijke combinatie! Tja, wat valt er verder nog over te vertellen…? Eet smakelijk!
Courgette en tomaat uit de oven met feta
Ingrediënten
- 1 stuks Courgette
- 4-5 stuks Tomaten
- 1 teentje Knoflook
- 250 gram Gezeefde tomaten
- 75 gram Feta
- Olijfolie
- Provencaalse kruiden
- 1 handje Peterselie fijn gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een (kleine) ovenschaal in met een beetje olijfolie.
- Snij de courgette & tomaten in dunne plakjes & hak de peterselie fijn.
- Pel het teentje knoflook, snij hem fijn of pers hem en meng met de gezeefde tomaten en Provençaalse kruiden naar smaak.
- Leg de plakjes courgette & tomaat om en om (rechtop) in de ovenschaal. Niet al te dicht op elkaar, maar een beetje ruimte overhouden voor het tomaten-mengsel.
- Verdeel het tomaten-mengsel over de ovenschaal en verbrokkel de feta er boven.
- Bak de ovenschaal ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi met de fijn gehakte peterselie.