Chocoladefudge met roze muisjes

0
1344
Chocoladefudge met roze muisjes

Dit artikel verscheen eerder op MiCook, ongeveer zes jaar geleden, want vandaag is ons lieve nichtje alweer zes jaar geworden! Gefeliciteerd, Bo!

Feest! Feest omdat ons nichtje is geboren (zó leuk!) en feest omdat er chocoladefudge met roze muisjes op tafel staat (zó lekker!).

Ons nieuwste nichtje (we hebben er inmiddels vier!) heet Bo. Ze is ontzettend lief (kan ook niet anders natuurlijk) en het gaat goed met haar. Met papa & mama gaat ook alles goed en ‘grote zus’ (ze heet Robin en wordt in augustus vier) is helemaal trots en erg lief voor haar kleine zusje. Robin helpt mama met het voeden van de kleine Bo en ze is al druk aan het oefenen met haar poppen zodat ze binnenkort haar zusje ook mooie kleertjes aan kan trekken.

Ome Alwin & tante Maaike zijn natuurlijk ook helemaal blij & trots. Het blijft bijzonder dat er zo’n klein mensje in je armen ligt… mini oortjes, mini neusje en dan die vingertjes met van die mini nageltjes… geweldig! Maar voordat we de kleine Bo gingen bewonderen, ben ik eerst aan de slag gegaan om een lekker kraamhapje te maken. Speciaal voor lieve Bo: chocoladefudge met roze muisjes!

Chocoladefudge met roze muisjes

Dat ziet er toch heerlijk uit?! De bak met chocoladefudge is meegegaan en ook al heeft Bo er nu niets aan (….), ik denk dat papa & mama er wel raad mee weten!

Een leuk & lekker kraamhapje dus! Ik kwam dit recept tegen bij ChicksloveFood tijdens mijn zoektocht naar alternatieven voor beschuit met muisjes en vond het er zo lekker uit zien! Daarnaast is het heel eenvoudig om te maken en makkelijk mee te nemen/bewaren. En dat was in ons geval wel handig, want mijn broer woont niet naast de deur… Ik heb de stukjes chocoladefudge in de diepvries gedaan en daar gelaten totdat we weggingen. Tegen de tijd dat we aankwamen, waren de stukjes ontdooid, maar niet gesmolten….!

Geen pasgeboren baby’s bij jou in de buurt, maar wil je deze chocoladefudge toch maken (heel begrijpelijk!)? Vervang dan de muisjes door extra (gemende) noten of ander lekkers! En als je vandaag nog aan de slag gaat, kun je er natuurlijk ook (mini)paaseitjes op leggen!

Chocoladefudge met roze muisjes

Bereidingstijd30 min
1 uur
Totale tijd1 uur 30 min
Gang: Zoet
Keuken: Amerikaans
Tags: chocoladefudge, geboorte, roze muisjes
Porties: 24 stukjes

Ingrediënten

Voor de fudge

  • 350 gram Pure chocolade
  • 397 gram Gecondenseerde melk één blikje
  • 30 gram Roomboter
  • 150 gram Hazelnoten
  • 1 snuf Zout

Voor de topping

  • 180 gram Witte chocolade
  • 20 gram Roomboter
  • Roze muisjes of blauwe of beide

Verder nodig

  • Bakpapier
  • Bakblik ongeveer 20 x 28

Instructies

  • Vet het bakblik in met een beetje boter en leg er een vel bakpapier in met overhangende randen.
  • Hak de hazelnoten (of andere noten) grof. Er mogen best nog wel wat hele
    noten tussen zitten. Een paar keer slaan met een deegroller is genoeg.
  • Smelt de pure chocolade samen met de boter en een snuf zout in een
    vuurvaste kom boven een pan met kokend water. Zorg ervoor dat de kom het
    water niet raakt en roer het geheel regelmatig door.
  • Voeg, zodra de chocolade is gesmolten, de gecondenseerde melk en de grof
    gehakte hazelnoten toe. Roer het geheel goed door en giet het mengsel
    direct & gelijkmatig over in het bakblik met bakpapier.
  • Zet het bakblik in de koelkast en laat ongeveer tien minuten opstijven.
  • Smelt ondertussen de witte chocolade samen met de roomboter in een
    vuurvaste kom boven een pan met kokend water. Zorg ervoor dat de kom het
    water niet raakt en roer het geheel regelmatig door.
  • Haal de chocoladefudge uit de koelkast en verdeel de gesmolten witte
    chocolade direct over de chocoladefudge. Bestrooi het geheel met de
    muisjes.
  • Zet de chocoladefudge een uurtje in de vriezer, snij er stukjes van & geniet!
    Chocoladefudge met roze muisjes
  • Je kunt de chocoladefudge (na het snijden) prima in de diepvries
    bewaren, maar ook in de koelkast blijft het nog ongeveer een week goed.
    Chocoladefudge met roze muisjes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating




Please enter your comment!
Please enter your name here