Bulgursalade met tomaatjes

0
1099
Recept bulgursalade

Snel, makkelijk én lekker: bulgursalade met tomaatjes!

Heerlijk als bijgerecht voor bij een barbecue (en het barbecue-seizoen is nu toch écht begonnen…), een fijne lunch of een makkelijke maaltijd voor drukke en/of warme dagen. Warme dagen zoals afgelopen weekend (heb jij ook zo genoten?) of al die warme dagen die nog mogen komen. De voorspellingen zijn goed, zo’n twintig graden, weinig bewolking en (als het goed is) geen regen. Ideaal weer voor deze heerlijke salade!

Recept bulgursalade

Variatie-tips

  • Geen bulgur in huis? Vervang het door couscous of quinoa. Bereid de couscous of quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg wat in blokjes gesneden komkommer toe voor een (nog) frissere salade.
  • Voeg wat fijn gesneden gedroogde (of verse) abrikozen toe voor een fruitige versie.
  • Voeg wat (chili)peper toe voor wat meer pit.
  • Serveer de salade met wat feta en/of olijven.
  • Vul wat uitgeholde paprika’s of courgettes met de bulgursalade en zet even in de oven (ongeveer 30 minuten op 200 graden).
  • Serveer de salade in kleine sla-blaadjes, bijvoorbeeld little gem of kropsla.

En zo kun je natuurlijk eindeloos variëren met deze heerlijke & makkelijke salade. Heb je nog wat over of wil je hem van tevoren maken? Je kunt de restjes (goed afgesloten) ongeveer twee dagen bewaren in de koelkast.

Bulgursalade met tomaatjes

Voorbereidingstijd25 min
Totale tijd25 min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraans
Tags: Bulgur
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 125 gram Bulgur
  • 10 stuks Cherry tomaatjes
  • 1 stuks Citroen alleen het sap
  • 6 takjes Verse munt fijn gesneden
  • 15 gram Bladpeterselie fijn gesneden
  • 2-3 stuks Bosuitjes in dunne ringen
  • 3 eetlepels Olijfolie extra vergine
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Breng 125 milliliter water aan de kook en doe dit samen met de bulgur in een kom, dek af en laat even staan.
    Recept bulgursalade
  • Snij ondertussen de cherry tomaatjes in stukjes, hak de munt & bladpeterselie fijn, snij de bosuitjes in dunne ringen en pers het sap van de citroen uit.
  • Roer de bulgur los met een vork en schep eventueel over in een grotere kom. Meng de bulgur met het citroensap en de stukjes tomaat en roer het geheel goed door.
  • Schep de munt, bladpeterselie en bosuitjes door de bulgursalade en voeg lepel voor lepel de olijfolie toe. Meng nog een keer goed en breng de salade op smaak met peper & zout. Eet smakelijk!
    Recept bulgursalade

Vorig artikelKarnejus
Volgend artikelLieve Mac
Mama van labradors. Ze begint haar dag graag met koffie en veel knuffels van Luna & Sunny. Kookboekenverzamelaar. Ze laat zich graag inspireren door de inhoud van de kookboeken en staat regelmatig in de keuken te koken en bakken. Jan van Haasteren fan. Legpuzzels maken doet ze graag. Wandelen. Met Alwin en de labradors.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here