Home Recepten Best wel gezonde banaan-havermoutkoekjes

Best wel gezonde banaan-havermoutkoekjes

Deze heerlijke, best wel gezonde banaan-havermoutkoekjes kwamen zo’n zes jaar geleden voor het eerst uit mijn oven. Ik had een variant gezien op de geweldige site Skinnytaste en ik wilde deze banaan-havermoutkoekjes wel eens uitproberen. Als een soort van experiment zijn ze dus in de oven gegaan en daarna zijn ze nog in vele varianten uit mijn oven gekomen. Zeker een geslaagd experiment!

Onderstaand recept is mijn eerste poging, maar het originele recept is alleen met banaan, havermout en walnoten. Eigenlijk kun je met de basis, banaan & havermout alle kanten op. Andere noten, pinda’s, gedroogd fruit, wel of geen kokos, misschien wat cacaopoeder, agavesiroop, honing of helemaal geen extra zoetstoffen: de mogelijkheden zijn eindeloos! 😉 Varieer met dikte van de banaan-havermoutkoekjes en met de oventijd: iets langer in de oven of iets dunner, maakt ze al snel wat knapperig en als je liever voor een chewy variant gaat, dan haal je ze wat eerder uit de oven. Gewoon een beetje uitproberen, want je hebt binnen vijf minuten het ‘deeg’ gemaakt.

Gezonde banaan-havermoutkoekjes

Zo’n zes jaar geleden hebben wij dit recept op onze vorige site MiCook gezet en daar waren ze een groot succes. Ze zijn super vaak gemaakt in vele varianten en staan op verschillende foodblogs: zo leuk! Koekjes bakken is ook super leuk en als ze dan ook nog een best wel gezond zijn, wat wil je dan nog meer!

Veel bakplezier en laat vooral weten wat jouw favoriete versie is van deze banaan-havermoutkoekjes!

Banaan-havermoutkoekjes

Voorbereidingstijd5 min
Kooktijd15 min
Totale tijd20 min
Gang: Zoet
Keuken: Hollands
Tags: Koekjes
Porties: 16 koekjes

Ingrediënten

  • 100 gram Havermout
  • 2 stuks Bananen (over)rijp, fijn geprakt
  • 35 gram Walnoten grof gehakt
  • 20 gram Kokos fijn gemalen
  • 10 gram Agavesiroop of honing
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Prak de bananen goed met een vork & hak de walnoten grof (niet té grof...).
  • Doe de geprakte bananen in een kom en roer er de havermout, kokosrasp & agavesiroop doorheen.
  • Voeg de gehakte walnoten toe & meng het geheel goed.
  • Leg met een eetlepel ongeveer 16 koekjes op de met bakpapier beklede bakplaat (druk ze eventueel wat plat met de bolle kant van een lepel) en bak de koekjes ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
    Banaan-havermoutkoekjes
  • Laat de koekjes afkoelen & geniet!

Maaike
Mama van labradors. Ze begint haar dag graag met koffie en veel knuffels van Luna & Sunny. Kookboekenverzamelaar. Ze laat zich graag inspireren door de inhoud van de kookboeken en staat regelmatig in de keuken te koken en bakken. Jan van Haasteren fan. Legpuzzels maken doet ze graag. Wandelen. Met Alwin en de labradors.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Aspergesalade met zalm

Makkelijk, snel én lekker! Dat is deze aspergesalade met zalm. Als lunch of als makkelijke maaltijd. Een gekookt eitje erbij of wat...

De vele Facebook vrienden van Sunny

Nét tien maanden oud was hij, toen hij voor het eerst zijn achterpoot optilde en klungelig, zonder enig gevoel van richting, tegen...

Jan van Haasteren – ontbrekende stukjes

Ik ben dol op puzzelen en dan vooral de Jan van Haasteren puzzels! Eigenlijk ligt er altijd wel één op mijn 'puzzeltafel'....

Frambozencake met amandelcrumble

Een heerlijke, luchtige cake met verse frambozen én een amandelcrumble! De lente is begonnen! Het lijkt er buiten nog...

Heerlijke koekjes van Gary & George

Baking with Gary & George: peanut and white chocolate chip cookies! Het recept van deze heerlijke peanut and white...