Aspergesalade met zalm

0
832
Aspergesalade met zalm

Makkelijk, snel én lekker! Dat is deze aspergesalade met zalm. Als lunch of als makkelijke maaltijd. Een gekookt eitje erbij of wat avocado: het kan allemaal! Je kunt bijvoorbeeld ook de asperges grillen in plaats van koken (echt een aanrader, zó lekker) of wat (geroosterde) hazelnoten toevoegen in plaats van pijnboompitten: super lekker.

Aspergesalade met zalm

Dat ziet er toch heerlijk uit? En stiekem is deze aspergesalade nóg lekkerder als je hem buiten in de tuin kunt opeten, met een heerlijk (voorjaars)zonnetje!

De weersvoorspellingen zien er voor komend (paas)weekend in ieder geval super goed uit. En deze aspergesalade misstaat helemaal niet op de paastafel hoor!

Geniet ervan & fijne pasen!

Groene asperge-weetje:
Groene asperges hoef je in principe niet te schillen. De uitzondering zijn de dikkere groene asperges, daarvan hoef je alleen het onderste gedeelte, 6-8 cm te schillen. Schil die zorgvuldig met een dunschiller of een speciale aspergeschiller. Snijd van de onderzijde ongeveer 1,5 cm af. De schillen en de ondereinden kun je bewaren en samen met het kooknat gebruiken als basis voor een overheerlijke aspergesoep. Bron: Aspergecentrum

Aspergesalade met zalm

Voorbereidingstijd20 min
Gang: Hoofdgerecht, salade
Keuken: Frans, Hollands
Tags: asperge, salade, zalm
Porties: 4 Porties

Ingrediënten

  • 300 gram Groene asperges
  • 100-150 gram Veldsla
  • 100 gram Gerookte zalm in stukjes
  • 40 gram Pijnboompitten geroosterd
  • 5 eetlepels Olijfolie extra vergine
  • 2 eetlepels Citroensap
  • 5 gram Mosterd
  • Bieslook fijn gesneden, hoeveelheid naar smaak
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat afkoelen.
  • Snij een flink stuk van de (taaie) uiteindes van de asperges af. Schil de wat dikkere exemplaren aan de onderkant (ongeveer zes tot acht centimeter) met een dunschiller. De dunnere exemplaren hoef je niet te schillen.
  • Breng in een grote pan ruim water aan de kook met wat zout, voeg de asperges toe, breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer vijf tot acht minuten koken (geen deksel op de pan). De asperges zijn gaar als je met een vork in de onderkant kunt prikken.
  • Haal de asperges voorzichtig uit de pan (met een schuimspaan bijvoorbeeld), laat wat afkoelen en uitlekken en snij de asperges in stukjes van ongeveer 2-3 centimeter.
  • Was de veldsla, verwijder eventueel de worteltjes en maak de veldsla droog. Snij de zalm in stukjes, hak/snij de bieslook fijn en maak een dressing door de olijfolie te mengen met het citroensap en de mosterd.
  • Verdeel de sla over vier borden, besprenkel met een beetje dressing en verdeel de zalm over de sla. Meng de rest van de dressing met de asperges.
  • Verdeel de asperges over de borden en bestrooi de salade met de pijnboompitten & bieslook. Eet smakelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here