woensdag, 21 augustus 2019
Home Recepten Abrikozentaart met amandelen

Abrikozentaart met amandelen

Mmmm, verse abrikozen: ik vind ze mooi én super lekker. Ze zien er zo lief (klein) uit met een zacht kleurtje. Ze zijn heerlijk: gewoon zo, uit het handje, maar ook zeker in/op een taart. Mijn favoriete taart met fruit is er één met abrikozen. En dat is al jaren zo. Deze abrikozentaart viel dus erg in de smaak!

De eerste verse abrikozen van dit jaar (al een tijdje terug dus…) heb ik verwerkt in deze heerlijke abrikozentaart met amandelen. Omdat dit een vrij eenvoudige taart is, proef je de heerlijke smaak van de abrikoos bij elke hap! Deze abrikozentaart is zowel warm als koud erg lekker. Voor een taart is het absoluut niet veel werk en omdat je maar weinig ‘wachttijd’ hebt (geen uren opstijven of afkoelen) en kun je na een dik uur al genieten van een heerlijk stukje taart. 

Abrikozentaart met amandelen

Dat ziet er toch heerlijk uit! Een lekker zomers taartje! En deze week weer een wat luchtiger artikel op Zonnige Zooi want die van vorige week, over onze lieve Mac, was best heftig…. We hebben ontzettend veel reacties gekregen, mooie woorden, lieve woorden, mensen die een traantje weg moesten pinken. We zijn jullie erg dankbaar voor deze reacties, het doet ons goed! Dank jullie wel!

Maar vandaag dus gewoon een makkelijk recept, lekker zomers, lekker luchtig! Dat het nog een mooie zomer mag worden! Mét taart!

Abrikozentaart met amandelen

Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd32 min
Totale tijd1 uur 2 min
Gang: Zoet
Tags: abrikozen
Porties: 12 puntjes

Ingrediënten

  • 750 gram Abrikozen
  • 200 gram Abrikozenjam
  • 125 gram Roomboter ongezouten, koud
  • 250 gram Bloem
  • 30 gram Poedersuiker
  • 1 gram Zout
  • 1 stuks Eieren
  • 80 gram Amandelen blank, of garneeramandelen
  • Greinsuiker of parelsuiker

Verder nodig:

  • Paneermeel
  • Taartvorm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de taartvorm (liefst met een uitneembare bodem) in met een beetje boter.
  • Snij de koude boter in blokjes. Meng de bloem met de poedersuiker en het zout. Voeg het ei, de blokjes boter en (ongeveer) één eetlepel koud water toe.
  • Kneed het geheel eerst met de deeghaken van een mixer en daarna kort met je handen.
  • Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een ronde vorm iets groter dan de taartvorm. Leg het deeg in de taartvorm, druk de deegrand goed in de ribbels en snij eventueel overtollig deeg weg.
  • Prik wat gaatjes in het deeg met een vork en bestrooi de bodem met wat paneermeel. Zet de bodem ongeveer 10 minuten koud in de koelkast.
  • Was ondertussen de abrikozen, halveer ze en wip de pit eruit. Verdeel de abrikozen over de taartbodem.
  • Bak de taart ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verwarm de abrikozenjam in een pannetje. Haal de taart uit de oven (maar laat de oven aan staan), verdeel de amandelen over de taart en besmeer het geheel vervolgens met de warme jam.
  • Bak de taart nog ongeveer 20 minuten (op 200 graden). Bestrooi met de greinsuiker. De taart is warm lekker, maar koud ook heerlijk! Smullen maar!
    Abrikozentaart met amandelen

Notities

Maaike
Mama van labradors. Ze begint haar dag graag met koffie en veel knuffels van Luna & Sunny. Kookboekenverzamelaar. Ze laat zich graag inspireren door de inhoud van de kookboeken en staat regelmatig in de keuken te koken en bakken. Jan van Haasteren fan. Legpuzzels maken doet ze graag. Wandelen. Met Alwin en de labradors.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Grote maten online shoppen

Grote maten online shoppen, het kan een flinke uitdaging zijn! In een fysieke winkel kun je (als je je daar comfortabel bij...

Abrikozentaart met amandelen

Mmmm, verse abrikozen: ik vind ze mooi én super lekker. Ze zien er zo lief (klein) uit met een zacht kleurtje....

Onze lieve Mac had pijn…

Onze lieve hond Mac had pijn... heel veel pijn... Pijn bij honden is een moeilijk onderwerp. Wanneer heeft een hond pijn? Hoe...

Ovenschotel met courgette & feta

Een heerlijke feta-courgetteschotel! Een ovenschotel vol met courgette, tomaten & feta. Met een beetje knoflook, oregano, peterselie & amandelschaafsel: helemaal goed....

Zalmcarpaccio met komkommer

Vandaag een lekker, makkelijk & snel gerecht: zalmcarpaccio met komkommer! Serveer het als voorgerecht, bijgerecht, tussengerecht of gewoon als...